Clinton krever siste ord om dokumentarfilm, Scorsese legger hele greia på hylla

Blir ikke enige.

STRAMMER GREPET: Det nærmer seg ny presidentvalgkamp, og Bill og Hillary strammer grepet om tv- og filmprosjekter de deltar i. Hun vil sannsynligvis gå for et nytt forsøk på å nå toppjobben i amerikansk politikk. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Carlo Allegri
STRAMMER GREPET: Det nærmer seg ny presidentvalgkamp, og Bill og Hillary strammer grepet om tv- og filmprosjekter de deltar i. Hun vil sannsynligvis gå for et nytt forsøk på å nå toppjobben i amerikansk politikk. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Carlo Allegri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den Oscar-belønnede filmskaperen Martin Scorsese (72) har jobbet i to år med en HBO-dokumentar om Bill Clinton og fulgt den tidligere presidenten på hans reiser verden rundt.

Likevel legges hele filmprosjektet nå på hylla på ubestemt tid. Årsaken er at Clinton krever å få siste ord om hvilke spørsmål og svar som inkluderes i filmen, hevder kilder tett på prosjektet overfor New York Times.

Kildene kan ikke navngis av avisa fordi de egentlig er underlagt taushetsplikt. HBO hevder opplysningene er «unøyaktige» og understreker at filmen kan komme til å se dagens lys, selv om ingen lenger vet når.

Før forholdet mellom ekspresidenten og filmskaperen kjølnet, hyllet de hverandre og var begge stolt av å jobbe sammen. Etterhvert som det har blitt mer sannsynlig at Hillary Clinton vil kjempe om å bli presidentkandidat i 2016, har imidlertid hennes ektemann blitt stadig mer opptatt av å unngå negativ pressedekning.

Clinton-leirens krav om å få full kontroll over filmer og tv-programmer familiemedlemmene deltar i, har også fått CNN til å skrinlegge en dokumentar om Hillary og NBC - der datteren Chelsea jobber - til å droppe en planlagt tv-serie der skuespilleren Diane Lane skulle gestalte den mulige presidentkandidaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.