Clooney lager film om telefonhacking-skandalen

- Dette handler om løgner, korrupsjon og utpressing på høyeste nivå, sier skuespilleren og regissøren om hvorfor.

NYTT FILMPROSJEKT: «Hack Attack» blir George Clooneys sjette langfilm som regissør. Det er ikke første gang journalistsønnen lager film om journalister. Foto: NTB Scanpix
NYTT FILMPROSJEKT: «Hack Attack» blir George Clooneys sjette langfilm som regissør. Det er ikke første gang journalistsønnen lager film om journalister. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): «Hack Attack» er arbeidstittelen på prosjektet, som produseres av Sony-underbruket Columbia Pictures og er basert på ei bok av Nick Davies - journalisten som etter sju års arbeid avslørte at de britiske avisene til mediemogulen Rupert Murdoch hacket og tyvlyttet til telefonsamtalene til alt fra Hollywood-kjendiser til myndigheter og helt vanlige folk.

Skandalen førte til at den tradisjonsrike søndagstabloiden News of the World ble lagt ned, og flere redaktører er dømt til fengselsstraffer.

- Dette har alle elementene - løgner, korrupsjon og utpressing - på høyeste nivå av den største avisa i London. Og det at det faktisk er sant er det beste av alt. Nick er en modig og sta reporter, og vi ser det som en ære å lage film av boka hans, sier Clooney i en uttalelse til The Hollywood Reporter.

Clooney, som i sin bemerkelsesverdige karriere har gått fra filmkjekkas til Oscar-vinnende produsent og høyt ansett regissør, er selv sønn av en anerkjent journalist - Nick Clooney, som har jobba i både lokal- og riks-TV og store aviser i USA.

Han har tidligere regissert filmen «Good Night and Good Luck» om TV-reporteren Edward Murrow, som ble offer for 50-tallets heksejakt på kommunister i USA. I sommer tok han kraftig til motmæle da en annen britisk tabloid, Daily Mail, skrev at moren til Clooneys forlovede Amal Alamuddin mener datteren står i fare for å dø dersom hun gifter seg med ham.

- George en spesiell interesse for rollen journalistikk spiller i livene våre, enten det er til det gode - slik som i «Good Night and Good Luck», eller til det verre, sier Columbia-sjef Michael De Luca ifølge The Hollywood Reporter.

- Med «Hack Attack» vil George utforske de mørke sidene, en business der alle journalistiske regler brytes i jakten på en stadig større lønnsslipp, sier De Luca.

Filmingen starter neste år.