Clooney sang falskt

En annen synger for George Clooney i den musikalske komedien «Oh, Brother, Where Art Thou?»: - Jeg sang selv også, men dét kom dessverre ikke med på filmen.

«Oh, Brother, Where Art Thou?» er siste nytt fra de notoriske filmbrødrene Joel og Ethan Coen («Barton Fink», «Fargo», «The Big Lebowski»). Den er, av alle ting, løselig basert på Homers «Odysseen» - og dreier seg om tre fangers flukt fra et fengsel i Sørstatene på 30-tallet. Det hele akkompagnert av ekte sørstatsmusikk, blues og køntri.

- Og hvor i all verden fikk dere denne ideen fra?

- Eh...nei, nå spør dere vanskelig, sa brødrene.

Absurd

Gårsdagens pressekonferanse med Coen-brødrene og hovedrolleinnehaverne George Clooney, John Turturro og Tim Blake Nelson i Cannes ble nesten like absurd som filmen selv.

- Hva handler den egentlig om?

- Vel, hvis dere ser nøye etter, vil dere legge merke til at min rollefigur er plaget av hemoroider og dårlig tannhelse. Dette er 30-åra, ikke sant, og da var det smått med helsestell. Jeg tror vi kan si at filmen handler om det. Særlig betydningen av å pusse tennene, sa Turturro.

Helt gresk

- Og hvorfor ville du være med på dette, Clooney?

- Det sier seg selv: Jeg har alltid drømt om å spille i en musikal om tannhelse.

Og «Odysseen»? Vel, to klare henvisninger til gammelgresk mytologi er at én av de tre rømlingene blir lokket i uløkka av tre syngende køntridamer som sitter gjennomvåte og vakre midt ute i en elv - sirenenes sang - og at John Goodman opptrer som bølle med lapp over det ene øyet - kyklop.

INGEN SANGFUGL: George Clooney hadde ikke bra nok stemme til å få sine egne sangopptak med i filmen «Oh, Brother, Where Art Thou?»