Clooney søvnløs

George Clooney skal produsere den amerikanske versjonen av den norske filmen «Insomnia».

Clooneys medprodusent er regissør Steven Soderbergh, et av Hollywoods heteste navn for tida. Han er aktuell med to Oscar-favoritter: «Erin Brokovich» - med Julia Roberts i hovedrollen - og «Traffic» med ekteparet Michael Douglas og Cathrine Zeta-Jones.

George Clooney på sin side er en av filmhovedstadens mest populære skuespillere. Sammen med Soderbergh har han samlet krefter i produksjonsselskapet Section Eight, som skal satse på alternative filmer. Nå vil de gjøre en versjon av den norske filmen «Insomnia».

Nyinnspillingen av Erik Skjoldbjærgs thriller regisseres av Christopher Nolan. Han er ukjent her hjemme, men har ifølge Dagsavisen fått positiv oppmerksomhet i Statene.

Søvnløs

«Insomnia» handler om politimannen som under etterforskning dreper en kollega. Hovedrollen som uheldig politi som ikke taklet midnattssola i Tromsø ble tolket av Stellan Skarsgård. I den amerikanske versjonen er handlingen lagt til Alaska, og hovedrollen er tiltenkt Al Pacino. Han er ifølge Reuters i forhandlinger med Section Eight.

Anti-depressiva

Det er ikke bare Erik Skjoldbjærgs filmer som drar til USA, regissøren selv gjør også film over dammen. Han har fått regissørjobben til filmatiseringa av Elisabeth Wurtzels «Prozac Nation».

Da gjenstår det å se om søvnløshet og amerikanske husmødres favoritt-anti-depressiva gjør suksess i verdens største filmland.

HETEST: Regissør Steven Soderbergh er Hollywoods heteste navn for tida.