cLOUDDEAD

Arne Nordheim må digge dette.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Jepp, vi lever i en fragmentarisk og kaotisk samtid. Men der mange artister med sine lette poplåter og tilgjengelige tekster forsøker å skape orden i kaoset, har cLOUDDEADS Doseone, Why? og Odd Nosdam en helt annen agenda. Sammen med resten av kollegene i undergrunnskollektivet Anticon har de i løpet av de siste åra gjort seg bemerket for å operere helt i marginene av hiphop-sjangeren. De tilfører et element av avantgardisme til en musikkstil som ofte er kritisert for å reprodusere seg selv.

Her gjelder det selvfølgelig å godta premissene, og med cLOUDDEADS{rsquo} andre - og visstnok siste - album er det bare å la seg overvelde. «Ten» er en unik collage av støyende loops, dadaistiske tekster, samtalesampling og småmessiansk messing. Det er vakkert, men også krevende. Det er ikke sikkert du liker det, men for å sitere R.E.M.: «It's the end of the world as you know it».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer