club ibiza

Sommerøya Ibiza er trendy igjen. Så trendy at London-klubbene Puscha og Trade har flyttet for sesongen. I natt er det åpningsparty.

Supertrendy tegninger av mote-illustratøren Jason Brooks er klistret opp over hele Ibiza. Ved motorveiene henger de som svære reklameboards. Festen starter i natt.

Etter noen upopulære år i skyggen skinner sola igjen på Ibiza. Den lille øya med de svære klubbene har atter inntatt sin posisjon som hippeste reisemål for jet-settet, homsene og unge trendy mennesker. De reiser til øya for å ta av på de beste klubb-konseptene fra London. Submission, en av Englands største og sexy fetisj-klubber, har flyttet inn på diskoteket El Divino ved brygga Neuva Harbour.

House-konseptet Cream, kjent for sine cd-utgivelser, dundrer under glasstaket på Amnesia i San Rafael.

Ministry Of Sound holder hoff på Spanias mest berømte klubb-kjede, Pacha.

MEN PUSHCAS OG TRADES nye residens på Ibizas største klubb, Privilege, blir det hippeste i sommer. I 1996 vant Pushca pris for «Best Parties» av London Club Awards', I fjor ble de belønnet med tittelen «Best Night». Trade er kjent som den mest hedonistiske og legendariske homoklubben i England. Nå vil de erobre Ibiza.

- I de siste årene har britiske klubb-promotører på øya gått så sterkt fram at Ibiza mistet mye av spiriten den engang var berømt for, mener ekteparet Deborah og Ric Ramswell, sjefene bak Pushca.

- Likevel, hvis du graver dypt finner du den spesielle sjarmen som trekker jet-settet og fashion-folka hit år etter år. Pushca og Trade skal skape en ny standard i stil og mote, og tilby de kresne arrangementer som lever opp til Ibizas myte, lover Deborah.

Mens Deborah og Ric Ramswell er Pushca, er Lawrence Malice Trade. Han og resten av gjengen har leid en luksuriøs rosa villa i fjellene mellom Ibiza by og San Antonio.

Denne kvelden er Dagbladet invitert på middag. Lawrence sitter som gudfaren ved enden av spisebordet med utsikt mot svømmebassenget. Alle lytter andektig når Lawrence prater.

- Hva er glamour? undrer han filosofisk.

- Fjærboa og glitter rundt øya? Det er ikke glamour! Jeg er mer glamorøs enn en dragqueen. Glamour kommer innenifra, mener Lawence som i kveld har fått litt hjelp av motehuset Prada.

Han mener det er vanskelig å få en klubb med 10000 mennesker til å bli glamorøs. Flamboyant og sofistikert clubbing er hva Lawence er ute etter.

DEBORAH OG RIC ER INN-BEGREPET på sofistikerte klubb-gåere. Hun, med bakgrunn som interiørdesigner, og han som klesdesigner, startet Pushca nærmest som en hobby. Så sluttet de i jobbene sine for å ta Pushca til nye høyder. I tillegg til sine månedlige partys på Ministry Of Sound, har Pushca stått bak arrangementer for MTV, Pet Shop Boys, L'Oreal, BBC Arts og partymen Fusion fra Faberge.

Trade er kjent for sin grensebrytende innstilling til musikk. Derfor kan en rekke verdensberømte DJs kan takke den legendariske klubben for sine karrihrer. For ett år siden bestemte Pushca og Trade seg for å satse på Ibiza.

De forteller at de møter motstand på øya. Manumission, navnet på klubb-promotørene som i en årrekke har arrangert og drevet hele klubb-sjappa på øya, føler seg truet.

Nå river Manumission ned reklameplaktene deres like fort som de klistres opp.

- Er det krig?

- Ikke fra vår side, sier klubb-aristokratene fra London.

- Vi respekterer Manumission. Likevel tror jeg clubbere er lei av å betale stive priser for å komme inn på noe som bare er et greit alternativ, sier Deborah.

På morgenklubben Space, som svinger mellom åtte og åtte, koster det 4000 pesetas (200 kroner) å komme inn. Da er en drink inkludert. På «Pushca meets Trade», vil det koste det samme. Men til gjengjeld byr klubbene på profesjonelle dansere og dj navn som Tony Di Vit, K Klass, The Sharp Boys, Steve Thomas og Princess Julia. Over tredve av verdens mest annerkjente DJ-navn er invitert.

New Yorks nye drag-yndling, Kevin Aviance som jobber tett med DJ Junior Vasquez på houseklubben Twilo, skal fremføre sine første låter på åpningspartyet i kveld. Lawrence er overbevist om at han er den nye RuPaul.

- Vi kommer til å stå for de beste partyene i verden denne sommeren, triumferer

de.

- ALLE I LONDON PRATER OM DET. Det er faktisk et problem å få fløyet løpesedlene over fra London. Alle flyene til Ibiza er fullbooket for sesongen.

Vi er ferdige med middagen og slenger oss i en stor haug med puter ute i den parklignende hagen.

- Vi vil skape et helt nytt klubbkonsept. Mixed.

- Men er ikke mesteparten av turistene på Ibiza enten hippier eller homser?

Lawrence nikker.

- Men husk at homoklubbene på øya er på størrelse med håndveska mi! Vi skal tilføre Ibiza noe helt nytt. Ekstravagante, glamorøse og festlige mennesker, det er de vi lager denne klubben for. Andy Bell, Pet Shop Boys og mange av supermodellene har meldt sin ankomst. Vi skal gjenskape atmosfæren fra Ku Club. Flamboyant!!

- Ku Club?

- På 60-tallet, fløy skjønnheter som Ursula Andress inn for å spille inn dårlig italienske sex-komedier og dop-smuglere menget seg med Jack Nicholson?

På 70-tallet gjorde bomsene og Grace Jones sitt inntog. På 80-tallet ble Privilege bygget. Dengang het stedet Ku Club, og på den klubben var det viktigste å se og bli sett.

- En gang kom alle superstjernene og pop-artistene hit. Men slik er det ikke lenger?

- Du går på en klubb og ser ikke annet enn 7000 sekstenåringer så fulle av dop at øya holder på å dette ut av hue på dem. Derfor velger vi å holde hus på

Privilege. Det skal være knallhardt å komme inn. Vi vil prøve å skape Ku Club slik det en gang var. Dette året blir vendepunktet for Ibiza som club-øy. Får vi ikke dette til, så Gud hjelpe Ibiza!