CNN måtte fjerne sak om verdens undergang i 2041

- Asteroiden kan gjøre slutt på sivilisasjonen slik vi kjenner den.

POPULÆR: Mange leste denne saken, og lot seg muligens også skremme, da den lå ute på CNNs iReport. Foto: Skjermdump
POPULÆR: Mange leste denne saken, og lot seg muligens også skremme, da den lå ute på CNNs iReport. Foto: Skjermdump Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): CNNs tjeneste iReport fungerer på den måten av hvem som helst kan rapportere om sin historie eller sak på CNNs egne sider. På norsk kalles det borgerjournalistikk og prosjektet har generert en rekke saker - med varierende hell. Nettstedet har hele 750 000 registrerte brukere.

Og selv om ikke alt vi ser på nettet er til å stole på i seg selv, gikk det fryktelig galt da brukeren «Marcus575» lagde sitt eget bidrag til nettsidene.

Verdens undergang I den mer eller mindre oppkonstruerte artikkelen skriver brukeren:

«Hvis astronomene har rett, kan alt liv på vår planet være utryddet om mindre enn 30 år».

Tittelen på saken er «Gigantisk asteroide på mulig kollisjonskurs med jorda». Han mener også å vite at det er omtrent 50 prosent sannsynlgihet for at asteroiden skal treffe jorda.

Han skriver at det omkring 16 kilometer vide objektet ble observert cirka 82 millioner kilometer fra jorda ved hjelp av et av NASAs infrarøde verktøyer.

230 000 visninger Den oppkonstruerte artikkelen fikk hele 230 000 sidevisninger på iReport og 23 000 delinger. De fleste gjennomskuet nok artikkelen som sludder, men skal vi tro nettstedet iflscience.com, var det flere som lot seg lure.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer