CNN på dame-jakt

Giganten CNN har Siri Kalvigs værselskap i kikkerten. Den verdensomspennende tv-kanalen jakter i disse dager på skandinaviske værmeldere.

TV-kanalen CNN har merket seg at den nye TV2-sjefen Kåre Valebrokk vurderer å selge seg ut av Siri Kalvigs Storm Weather Center. Ikke noe kunne ha passet bedre for CNN.

- Skandinaver snakker engelsk på en måte som er lett å forstå for andre. Vi søker aktivt etter nye værmeldere og hvis Siri Kalvig er ledig på markedet, er det svært interessant for oss, sier administrerende redaktør Tony Maddox i CNN International i London.

Spennende

Nybakt mor og direktør i Storm Weather Center Siri Kalvig, er svært åpen for internasjonalt samarbeid.

- Vi kan tilby både presentatører og værvarsler til CNN. Jeg kan tenke meg mange spennende samarbeidsformer mellom oss, sier Siri Kalvig.

Hun kjenner CNN fra før: Kanalen har kjøpt dataprogrammer fra TV2 til sine værprogrammer.

- Jeg har vært på besøk hos CNN og har en god del kontakt med dem, men de har ikke kontaktet meg med noe nytt tilbud om samarbeid, sier Kalvig.

Hun ser imidlertid sitt eget selskap Storm Weather Center som «en naturlig partner» når den internasjonale TV-kanalen nå skal forbedre sitt værvarsel for Europa.

Skreddersyr

I det siste har CNN jobbet med å skreddersy sitt TV-tilbud til forskjellige regioner. Programmene om økonomi og forretningsliv er nå forskjellige fra verdensdel til verdensdel. Nå står værmeldingen for tur.

Den skal fortsatt sendes fra kanalens hovedsete i Atlanta i USA, men mer enn før skal meldingen nå tilpasses regionale forhold. Det er ikke så interessant for europeere å se hvordan været blir i Sør-Amerika.

- Vi trenger internasjonale presentatører for værmeldingen som skal sendes til Europa, Midtøsten og Afrika, sier Carol Turner i TV-kanalens presseavdeling.

Til hele verden

Turner sier det var Dagbladets oppslag om at Valebrokk vil vurderer å selge TV2s aksjer i værselskapet, som satte CNN på ideen.

- Det er ingen spøk å varsle været på CNN, og vi trenger definitivt erfarne personer, sier Tony Maddox.

Ingen TV-kanaler har tilnærmelsesvis så stort nedslagsfelt som CNN International. Den sender nyheter, faktaprogrammer, sport og - ikke minst - værmeldinger til hele kloden. Døgnet rundt.

ETTERSØKT: Direktør siri Kalvig og hennes blonde stjernelag ved Storm Weather Center er aktuelle for CNNs skandinaviske værmelding. kalvig er positiv.