Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CNN satser på tøffere nyheter

NEW YORK (Dagbladet): Seerne har sviktet både TV-kanalen ABC og kabelkanalen CNN. Nå legger begge om nyhetsprofilen bort fra småprat og feature til mer konkret nyhetsjakt, såkalt «hard news».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC sender sin tidligere politiske stjernereporter Sam Donaldson tilbake til Det hvite hus. Donaldson ble verdenskjent for sin spørsmålsstilling på pressekonferansene til både Jimmy Carter og Ronald Reagan. Hans «Hold an, hr. president» ljomet gang på gang gjennom den amerikanske, politiske journalistikken.

- For mykt

Hans partner Cokie Roberts i søndagsprogrammet «This Week» som de arvet da legenden Dave Brinkley gikk av i fjor, får ansvaret for å dekke Kongressen. Hensikten er at begge to skal levere nyheter til til ABCs daglige nyhetssendinger for å gjenvinne seere som ABC har tapt til NBC, CBS og kabelkonkurrentene.

ABCs talsmann bruker et innslag om snorking i en av ABCs nyhetssendinger som eksempel på hva som har fått seerne til å skifte over til konkurrentene.

- For mange innslag var så myke at folk fikk uklare signaler om hva slags program de så på, sier talsmannen.

Mer i helga

CNN skjerper nyhetsprofilen sin i helga og utvider sendetida for nyhetsprogrammene med 4,5 timer. De kutter flere featureprogrammer på grunn av endringen. I tillegg innfører CNN et fast nyhetsprogram ved midnatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!