Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CNN-stjerne får sparken?

NEW YORK (Dagbladet): Peter Arnett, CNNs stjernereporter, får trolig sparken fra nyhetskanalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går måtte den berømte og prisbelønte journalisten avbryte ferien og reise til Atlanta for å forklare seg om sin rolle i skandalen som ryster tv-stasjonen.

Det var i slutten av mai måned CNN toppet nyhetssendingene sine med avsløringer om at det amerikanske militæret under Vietnamkrigen hadde brukt nervegass mot egne soldater - desertører.

Nyheten vakte enorm oppsikt. En dommer undersøkte påstandene og konkluderte med at CNN ikke kunne føre bevis for reportasjene, og at disse manglet rot i virkeligheten.

Sære kilder

Fire produsenter i CNN har allerede måttet pakke sekkene og forlate nyhetsstasjonen.

CNNs kilder har vist seg å være heller særegne: En pensjonert admiral i åttiåra, som angivelig skal ha vært senil de siste femten åra, er den eneste - ved siden av anonyme kilder - som direkte bekreftet påstandene.

Produsentene som fikk sparken hevder fortsatt at det var hold i materialet de presenterte. I dag er de arbeidsløse.

Krigsreporter

Peter Arnett, som allerede på sekstitallet fikk Pulitzer-prisen for sin dekning av Vietnamkrigen, er best kjent i Norge for sin dekning av Golfkrigen.

Arnett rapporterte direkte fra taket på et hotell i Bagdad da amerikanerne bombet hovedstaden i Irak.

Først fikk Arnett en skriftlig reprimande. Han har selv toet sine hender og offentlig uttalt at han ikke hadde noe med selve skandalereportasjene å gjøre, utover at han kom inn på slutten og hjalp til med avviklingen av innslagene.

Likevel måtte Arnett i går avbryte ferien og møte hos sjefen i CNN i Atlanta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!