CNNs nyhetsanker hamret løs på konkurrenten

Bill Weir beklager utbruddet.

I HARDT VÆR: CNN-profil Bill Weir får både ris og ros etter at han langet ut mot Fox News. Foto: AP / NTB scanpix
I HARDT VÆR: CNN-profil Bill Weir får både ris og ros etter at han langet ut mot Fox News. Foto: AP / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): «Klimaet samarbeider ikke med Al Gore», skrev Fox News på Twitter torsdag, og linket til en sak som omhandlet den tidligere visepresidentens besøk i Denver i forbindelse med miljøvernsetaten Environmental Protection Agency.

Det fikk CNN-profil Bill Weir (46) til å kaste seg over tastaturet.


«Været er ikke klima, dere forsettlige uvitende «fucksticks»», tvitret tv-journalisten i går.

- Fortjener æresmedalje Reaksjonene lot ikke vente på seg.

Journalistkollega Ben Parr var blant de som hyllet Weir, og erklærte ham «dagens kuleste Twitter-person».


Forfatter CJ Werleman dro en parallell mellom CNN-ankeret og Orlando Bloom - etter at sistnevnte nylig havnet i basketak med Justin Bieber:

«Orlando Bloom og @BillWeirCNN fortjener presidentens æresmedalje».


Skribent og manusforfatter Roger L. Simon er på sin side ikke enig.

«Tilsynelatende er det å være vulgær, uskolert og en vitenskapelig «ignorasmus» viktige kvalifikasjoner for å bli CNN-anker (@BillWeirCNN)», skriver Simon.
Twitter-brukeren Rebecca er blant de som ikke satte særlig pris på Weirs ordvalg. «Banning er det svake sinnets forsøk på å uttrykke seg selv. Jeg er skuffet, trodde du var mer enn et pent ansikt», skriver hun.

Tv-profilen gjorde et forsøk på å forklare hvorfor han valgte å ordlegge seg på den måten, og oppgir «offentlig skole» som svar til tvitreren som skriver at hun «forventet en mer omfattende beherskelse av språket» fra Weirs side.

Beklaget Weir beklaget utbruddet kort tid etter, med følgende Twitter-melding:


«Klumpen av skyldfølelse som sitter i brystet mitt forsvinner vel ikke før jeg beklager til @Foxnation for navnekallinga. Dumt av meg. Min feil».

CNN har ikke kommentert hendelsen overfor New York Daily News. En talsperson for Fox opplyser avisa om at de kjenner til Weirs Twitter-meldinger.


Weir har tidligere vært tilknyttet fjernsynsnettverket ABC, der han har vært å se i programmer som «Good Morning America» og «Nightline». I fjor høst ble Weirs overgang til CNN annonsert.

Dette er imidlertid ikke første gang tv-profilen legger seg ut med konkurrenten Fox. Han har tidligere gjort narr av nyhetskanalens innslag, noe som resulterte i at Fox-sjefen Roger Ailes omtalte ham som «Bill Weird».


- Han angriper meg for å få oppmerksomhet. Det er en teit start for et middelmådig talent, sa Ailes til nettstedet Breitbart.