Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

CO 2 -fanatikere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MILJØ: Siste ukens bruduljer rundt CO2-håndtering og regjeringens satsing på dette har brakt Bellona og Natur og Ungdom (NU) på banen. De kommer med skinnkritikk av prosjekter de egentlig støtter, gasskraftverk med såkalt håndtering av CO2. Uten å nevne usikkerheten knyttet til denne håpløse løsningen som ved injisering forutsetter økt utvinning av olje og ved rensing medfører store forurensende utslipp, sier både Bellona og NU egentlig ja takk og amen til en strategi Miljøvernforbundet aldri kan støtte. CO2-synet til Bellona har i årevis vært finansiert av Statoil. NU henter næring fra en sfære basert på virkelighetsfjernhet som et kriterium, noe som har gjort det som kan kalles caffe latte-miljøvernerne til en alvorlig trussel mot natur og miljøinteressene. I energidebatten har dette medført at både Bellona og NU helt ukritisk har kastet seg om halsen på vindkraften som et alternativ, uten å låne øre til den massive kritikken og alle argumentene mot det som er vårt tids største naturinngrep.

HADDE BELLONA og NU heller konsentrert seg om de løsninger som faktisk kan ta økningen i energibruken her til lands - les enøk, opprusting av vannkraft, biomasse og andre mindre inngrepsfrie løsninger som ikke innebærer vindturbiner - kunne faktisk disse også opptrådd med en viss troverdighet og anstendighet. Istedet kommer konsulentfirmaet Bellona logrende med en tung møllestein rundt halsen, signert Statoil, med NU pesende etter. Det koster å jobbe for miljøsvinene.