Cobains datter i strupen på Lana Del Rey etter dødshyllest

- At unge musikere dør er ikke noe å romantisere.

REAGERER:  Frances Bean Cobain mistet sin far Kurt Cobein da hun bare var to år. Hun reagerer på musiker Lana Del Reys uttalelser om at hun skulle ønske at hun var død. Her er Frances sammen med sin mor Courtney Love. Foto: Stella Pictures
REAGERER: Frances Bean Cobain mistet sin far Kurt Cobein da hun bare var to år. Hun reagerer på musiker Lana Del Reys uttalelser om at hun skulle ønske at hun var død. Her er Frances sammen med sin mor Courtney Love. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - At unge musikere dør er ikke noe å romantisere, skriver Frances Bean Cobain (21) på Twitter og sender meldingen til den amerikanske musikeren Lana Del Rey (28).

Bean Cobain er datter av avdøde Nivana-vokalist Kurt Cobain (1967-1994), og bakgrunnen for uttalelsen er et intervju med Lana Del Rey i The Guardian.

Til den britiske avisa uttaler nemlig Del Rey at «Jeg skulle ønske jeg allerede var død», før hun får spørsmål om hun syns det er glamorøst å dø tidig, og dermed svarer at ja, det syns hun.

Reagerer I Guardian-intervjuet forteller Del Rey at hun har Amy Winehouse og Kurt Cobain som helter, som henholdvis døde av alkoholforgiftning i 2011 og selvmord i 1994.

Del Reys uttalelser får Bean Cobain til å reagere kraftig.

- Jeg vil aldri kunne kjenne min far fordi han døde tidlig, og det blir glorifisert fordi folk som deg syns det er 'kult'. Vel, det er det f*** meg ikke. Omfavn livet, fordi du får bare ett liv. Menneskene du nevner kaster bort livet ditt. Ikke vær som dem. Du er for talentfull til å kaste det bort, skriver Bean Cobain på Twitter som CNN gjengir.

The Hollywood Reporter skriver at Del Rey-fans har kritisert Bean Cobain for å gå til angrep på den amerikanske musikeren, før Bean Cobain svarer at hun bare prøver å sette ting i perspektiv fra en person som selv har hatt personlige erfaringer på området.

- Forbanna New York-jenta Del Rey tok verden med storm da hun ga ut studioalbum nummer to, «Born To Die», for to år siden.

Forrige uke slapp hun plate nummer tre, «Ultraviolence», og både VG og Dagbladet trillet terningkast fem.

Dagbladet intervjuet Del Rey i forrige uke, og spurte henne da om de døds-forherligende uttalelsene hun ga the The Guardian. 28-åringen mener at reporteren hadde vært for bokstavelig.

- Dette er nok et eksempel på å sensjonalisere det jeg sier. Det gjør meg så forbanna. Jeg snakket med skribenten i tre timer, og han så konserten min. Når du er i samme rom som noen, handler det ikke bare om det de sier, men også hvordan de er. Det handler om å lese mellom linjene. Jeg synes ikke at han trengte å være så bokstavelig, sier hun.

- I tillegg stilte han veldig ledende spørsmål. Han snakket om Kurt Cobain og Amy Winehouse, og spurte mye om døden, presset meg for svar på hva jeg tenkte om å dø ung, fordi jeg var trist og har vært gjennom mye.

- Han ville vite om jeg har tenkt på å dø, og ja, det har jeg noen ganger. Men ikke alltid. Bare visse dager når det hele blir for mye. Så har jeg dager der det påvirker meg mindre. Måten han skrev intervjuet på, fikk det til å se mer rystende ut enn det det er.

- FORBANNA: 28 år gamle Lana Del Rey mener The Guardian-reporteren tolket henne for bokstavelig, og det gjør henne forbanna. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetOslo
- FORBANNA: 28 år gamle Lana Del Rey mener The Guardian-reporteren tolket henne for bokstavelig, og det gjør henne forbanna. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetOslo Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer