AVKLEDD: Island kledde av England og en samlet sportskommentarpresse. Foto: NTB Scanpix
AVKLEDD: Island kledde av England og en samlet sportskommentarpresse. Foto: NTB ScanpixVis mer

Cod save the Queen

Vi kan fossro i vesterled med knottene først.

Meninger

Vi som tror vi har peiling på fotball skal for all framtid holde helt kjeft, det gjelder meg og det gjelder alle de andre som hevder å kunne noe om formasjoner, taktikk og historie om verdens vakreste lagidrett. Vi kan fossro i vesterled med knottene først. Vi kan legge oss flate som en punktert TV-ball.

Vi kan liksom forsvare oss og snakke om mirakler, eventyr, lagmoral og disiplin, men det er patetisk. Vi er en gang for alle latterliggjort, ja,bare le og hån oss dere lesere, lyttere og seere. Vi har tapt ansikt, retten til å mene og all troverdighet. Vel, de andre tufsene som synder mot alfabetets storhet får snakke for seg sjøl.

Jeg la hodet igjen på blokka for to uker siden og mente, av hele mitt lærballinfiserte hjerte, at England i år, ja, i år skulle de gå hele veien og vinne et stort mesterskap for første gang siden 1966. Vi trodde på Roy Hodgson (gjesp), vi trodde på de unge spillerne, vi trodde på Rooney, Kane, Vardy, Rose, Dier og Hart fra slepphendte City.

Vi mente at denne årgangen skulle sørge for at moderskipet fotball skulle hente hjem en lenge etterlengtet pokal. Mandag kveld halshugget vi oss selv, men samtidig: Jeg satset 100 kroner på liveoddsen på at Italia skulle vinne mot Spania (pasningsfotballens Romerriket) og at Island skulle slå overbetalte englendere, så midt oppe i den enorme skuffelsen ble det en liten seier for lommeboka til eksperten.

En mager trøst for oss som dro til England første gang i 1973 og som tøvete nok elsker Monty Python, engelsk prog, Kinks, pints, Arnos Grove, The Guardian, full english, Half Moon, United, Hartlepool, Lands End, South Ealing, Lake District, Hamlet og ham and cheese. Hva skjer nå med oss? Nei, vi svelger Big Ben, Windsor Castle og Downing Street No. 10 og tilstår,med senket blikk, at vårt fotballhjerte nå seiler med fulle seil i vesterled. Søndag holder vi med Island mot Frankrike. Islendinger, dere er herved advart, vi som snur vår kappe etter den blå vinden er de fødte tapere, så ikke forvent seier med oss i heiagjengen med tunge vikingrop (nordisk haka). #sixpence.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.