Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coelho vil bygge broer med Iran

For første gang siden 1979 har Iran hatt besøk av en ikke-muslimsk forfatter. Brasilianeren Paolo Coelho, mannen bak «Alkymisten», oppfordrer Vesten til kulturell brobygging.

På grunn av dødsdommen mot Salman Rushdie, tvilte Coehlo lenge på om han ville ta imot invitasjonen til å komme til Teheran i månedsskiftet mai/juni i år.

- Men den nåværende regjeringen støtter ikke denne reaksjonen direkte, sier han etter besøket.

Embargo rammer folket

Den brasilianske forfatteren oppfordrer vestlige land til kulturell utveksling med Iran.

- En kulturell embargo rammer ikke makthaverne, men det iranske folk. Vi må bygge broer, uttaler Coelho til nyhetsbyrået DPA.

Møtt av fans

Da Coelho ankom Iran, ble han møtt på flyplassen av mer enn 2000 fans.

- Noe slikt ville aldri skjedd meg i Tyskland eller Sveits, sier den populære forfatteren.

Uoffisielle tall anslår at fire millioner iranske lesere har kjøpt Coelhos bøker. «Alkymisten», «Ved elven Piedra satt jeg og gråt», «Veronika vil dø» og Coehlos øvrige bøker har solgt i nærmere 30 millioner eksemplarer på verdensbasis.

BROBYGGER:«Alkymisten»-forfatteren Paolo Coelho (t.h.) oppfordrer til kulturell utveksling med Iran. Bildet er en mottakelse til hans ære i Teheran 31. mai i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media