Leonard Cohens bortgang:

- Cohen har vært til stede i så mange generasjoner. Det er kanskje derfor han står så sterkt

Norsk musikkbransje om Cohens betydning.

FAVORITT I NORGE: Leonard Cohen har stått på scenen i flere årtier. Ifølge musikkviterne Dagbladet har snakket med, har han hatt spesielt stor betydning for nordmenn. Bildet er fra en konsert i Royal Albert Hall i London 2008.  Foto: Richard Young/REX/Shutterstock
FAVORITT I NORGE: Leonard Cohen har stått på scenen i flere årtier. Ifølge musikkviterne Dagbladet har snakket med, har han hatt spesielt stor betydning for nordmenn. Bildet er fra en konsert i Royal Albert Hall i London 2008.  Foto: Richard Young/REX/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Leonard Cohens død er en trist nyhet å få, men samtidig var det litt varslet med den siste plata. Leonard Cohen er min store låtskriverhelt. Det var den låta vi i «De nye gitarkameratene» hadde som fellesnevner, som vi alle hadde et forhold til, sier Askil Holm til Dagbladet.

Han hadde i 2006 sammen med Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Espen Lind, stor suksess med Cohens låt «Hallelujah».

- Jeg tror det er viktig med de veldig store låtene – det er de ulike versjonene folk gjør som gjør låta stor. Jeg er stolt over å ha vært med på det, sier Holm.

- Vokste opp med «Hallelujah»

Askil Holm forteller at han vokste opp med låta «Hallelujah» på 80-tallet, og det var en av de aller første låtene han lærte seg å spille.

- Min mor og min far ga meg Cohen, og jeg spiller også Cohen til mine to døtre. Leonard Cohen har vært til stede i så mange generasjoner. Det er kanskje derfor han står så sterkt. Han har skrevet om det folk har følt i mange tiår, sier Askil Holm.

Musikkjournalist og tidligere programleder i «Lydverket», Asbjørn Slettemark, mener også at Cohen er en mann som vil bli husket som en stor og viktig artist. Spesielt i Norge - ifølge Slettemark har det norske publikumet omfavnet Leonard Cohen i større grad enn resten av verdenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer