Cohen letter på sløret

Leonard Cohen er i sving med et nytt album, men allerede i mars kommer tekstene hans ut i bok og på ei plate med kjæresten Anjani Thomas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen gir Cohen smakebiter i «Radiodokumentaren: If It Be Your Will» på NRK P2.

Det er to år siden albumet «Dear Heather», som klatret til andreplass på VG-lista. Til høsten kommer mer musikk fra den kanadiske poeten og sangeren.

-  Jeg har nettopp begynt, og trenger ti sanger til. Og jeg vil gjøre det skikkelig, forteller Cohen (71) i «Radiodokumentaren»

Han framfører nye låter og dikt, og forteller om sitt forhold til norske Marianne Ihlen, som han var samboer med på 60-tallet.

-  Hun var fantastisk. Det var ikke en mann som ikke var interessert i å få kontakt med en kvinne med en slik skjønnhet og som var så sjenerøs, sier Cohen om Marianne.

Mistet alt

Etter forrige turné for 13 år siden var Cohen helt nedkjørt. Han forteller at han måtte drikke opptil tre flasker rødvin for å klare seg gjennom konsertene. I 1994 gikk han i buddhistkloster i California, og seinere ble han ordinert som munk. Han forlot klosteret i 1999.

I fjor havnet Cohen i en rettstvist med sin tidligere sekretær og forretningsfører. Hele hans formue er borte, og han må nå jobbe for å tjene penger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer