Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Anmeldelse: Leonard Cohen

Cohen nærmer seg stillheten

På en uhyre varsom og vakker måte.

NYTT ALBUM: Leonard Cohen er ute med et nytt album, mørkt, vakkert og elegant som alltid. Foto: Scanpix/NTB
NYTT ALBUM: Leonard Cohen er ute med et nytt album, mørkt, vakkert og elegant som alltid. Foto: Scanpix/NTB Vis mer

ALBUM: Jeg leser at Leonard Cohen angrer på at han utførte dette albumet nærmest som en dødsmesse. 82-åringen er ikke fullt så klar til å forlate livet som enkelte av disse sangene kan gi inntrykk av. I et intervju med Dagbladet forleden er han sitt sedvanlige muntre jeg og hevder at han har tenkt å bli 120 år.

You Want It Darker

Leonard Cohen

5 1 6
Plateselskap:

Sony

«Mer nedpå kommer du ikke.»
Se alle anmeldelser

Men selv om gravferdsstemningen med kor og orgel bak Cohens hviskende stemme er påfallende i det mørke åpningsnummeret, slår det en at sangene til den kandiske guruen ofte er hyllet inn i en slik stemning, også på andre album. De minner om salmer hinsides religion og gudsdyrkelse.

Patrick Leonard, kjent for sitt arbeid med blant andre Madonna, er også denne gangen medkomponist på flere av sangene, slik som på «Old Ideas» (2012). Plata er produsert av Cohens sønn Adam. Arrangementene er gjennomtenkte til siste tone, enten de domineres av piano og orgel, englekor («Travelling Light»), gitar (den skjebnetunge «Leaving the Table») eller fiolin («Steer Your Way»).

Dette er et album som nærmer seg stillheten. Selv døden blir vakker nå Cohen synger om den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling