Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cohen og Kaizers på Tiden

Flere av høstens boktitler er klare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forlaget Tiden presenterte mandag sin høstliste. Blant utgivelsene finner man en gjendikting av den canadiske sangeren og lyrikeren Leonard Cohens første utgivelse på 20 år.

Boken har fått tittelen «Lengselens bok» på norsk, og består av dikt og tekster skrevet gjennom de siste to tiårene. Cohen har selv illustrert boken egne tegninger.

Blant dem som har bidratt til gjendiktingen, finner vi flere kjente, norske Cohen-fans som Kari Bremnes, Frode Grytten, Geir Gulliksen, Ragnar Hovland, Nils-Øivind Haagensen, Lars Lillo-Stenberg og Eldrid Lunden. Grytten har sågar skrevet etterord til boken.

Roman med forfatternavn

På romansiden gir Tiden ut fire bøker i år. Debutanten Frank Lande har valgt å gi ut en roman ved samme navn. «Frank Lande» handler ifølge forlaget om hovedpersonens sterke trang til å oppleve suksess. Trangen er så sterk at han kloner seg selv for å få tid til alt han skal gjøre.

Ellers kommer også Einar O. Risa, Margarets Skjelbred og Dag Skogheim ut med nye romaner. Bjørn Kjos gir ut spionthrilleren «Murmanskaffæren», som handler om den kalde krigen.

På lyrikksiden kommer blant annet Nils-Øivind Haagensen ut med diktsamlingen «Hvorfor er jeg så redd».

Rockebok

LENGSELENS BOK: Leonard Cohens dikt og tekster samles mellom to permer. FOTO: SCANPIX
LENGSELENS BOK: Leonard Cohens dikt og tekster samles mellom to permer. FOTO: SCANPIX Vis mer

Kaizers Orchestra får også sin bok i høst. «Kontroll på kontinentet» er fortellingen om Rogaland-bandets suksess de siste årene, ført i pennen av Dagsavisen-journalist Jan Zahl. Zahl er bror av Kaizers-gitarist Geir Zahl. I tillegg bidrar rockefotograf Paal Audestad med 150 bilder fra bandets fargerike historie.

I tillegg til Cohen-utgivelsen, er også diktsamlingen «I følge med vinden» av Abbas Kiarostami oversatt fra iransk. Romanen «Safrankjøkkenet» av Yasmin Crowthers der noe av handlingen også foregår i Iran, er også oversatt til norsk.

Krigsreporteren Lise Lindbæks bok fra 1958 «Brennende jord» gis ut på nytt, med etterord av Sigrun Slapgard.

(ANB)

ROCKEBIOGRAFI: Kaizers Orchestras historie blir også bok.