Cohen snuser på Norge igjen

Spiller trolig to konserter til sommeren.

PÅ VEI TILBAKE: Leonard Cohen spiller trolig to konserter i Norge i juli. FOTO: SCANPIX/AP
PÅ VEI TILBAKE: Leonard Cohen spiller trolig to konserter i Norge i juli. FOTO: SCANPIX/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Leonard Cohen spilte en lang og - etter de fleste rapportene å dømme - svært god konsert på Bislett Stadion i fjor sommer foran 12 000 tilskuere.

Nå kommer 74-åringen muligens tilbake til Norge.

Fansiden Leonardcohenfiles.com har publisert det de mener er den foreløpig lista over steder Cohen skal besøke på sin verdensturné til sommeren, og her står både Moldejazz og Langesund oppført.

Vil ikke bekrefte
Datoene er oppført som 16. juli for Moldejazz og 17. juli for Langesund, men etter det Dagbladet.no kjenner til er det mest aktuelt å bytte på disse dagene.

Det skal være noen viktige detaljer som gjenstår før konsertene kan bekreftes.

- Jeg vil ikke spekulere i dette, og overhodet heller ikke kommentere om vi jobber med Cohen, sier festivalsjef Jan Ole Otnæs til Dagbladet.no.

Heller ikke Lars E. Moen ved Wrightegaarden i Langesund ønsker å si noe som helst om en eventuell Cohen-konsert til sommeren. 

Eneste i Skandinavia
Leonardcohenfiles.com drives av den finske skribenten Jarkko Arjatsalo, som hevder han har nær kontakt med artisten og hans management. Ifølge denne artikkelen har også Arjatsalo hatt stor suksess med sine gjettinger om Cohen tidligere.

Til Dagbladet.no forteller Arjatsalo at han har fått lista direkte fra AEG Live i London, som organiserer turneen.

- Turnélista er ikke endelig, og forandrer seg fra uke til uke. Jeg vet alle stedene han skal spille ut september, men har valgt å ikke offentliggjøre dette ennå fordi det er såpass usikkert. Men Langesund og Molde har vært med helt fra jeg fikk den første foreløpige lista, så AEG har i det minste holdt av disse datoene til Norge, sier Arjatsalo.

Om konsertene blir noe av, vil norske Cohen-fans være svært heldige.

- Cohen skal stort sett gjøre konserter sør i Europa til sommeren, og Norge blir i så fall eneste skandinaviske land han besøker.

Arjatsalo organiserer forsalg av billetter gjennom Leonardcohenfiles.com, og i fjor valgte Cohen også å offisielt offentliggjøre sin verdensturné i 2008 gjennom Arjatsalos side.

Den kanadiskfødte legenden hadde ikke vært i Norge på 15 år da han kom til Bislett i fjor. Den gang valgte Dagbladet å ikke anmelde konserten, fordi Cohens management krevde svært strenge fotokontrakter.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer