Colbert besøkte «Late Show» og tok selfie med Letterman

Tar over det populære programmet.

(Dagbladet): - Det ser ut som du har kommet hjem, sa David Letterman.

Stephen Colbert var på «Late Show» for å snakke om framtiden, som showets påtroppende programleder. Tonen mellom han og Letterman var svært god, og de tok til og med en «selfie».

Slapp bitter Leno-farvel Dermed slipper TV-kanalen CBS samme fadese som da NBC ga Jay Leno sparken. I februar takket han motvillig for seg etter 22 år som programleder for «The Tonight Show».

- Jeg liker ikke å si farvel. Det gjør NBC, sa han på sin siste dag på jobb.

David Letterman kalte Colbert for «min venn» og «den nye gutten», og sa at Colbert er talentfull og alltid underholdende. Han la dermed ikke noe i mellom for å antyde at han støttet at nettopp Colbert blir hans etterfølger.

Søkte praksisplass Under Colberts besøk på programmet han overtar mens Letterman går av med pensjon i 2015, kom det også fram at Colbert hadde fått tilbud om en praksisplass på «Late Show» i 1986.

- Greia var at kjæresten min hadde et jobbintervju for en praksisplass i 1986. Da hun var inne på jobbintervjuet ventet jeg i gangen, og så ble nabodøra åpne og en person spør om jeg er nestemann. Jeg svarte at jeg bare venta på noen, og de spurte om jeg ville komme inn og ta en prat. Jeg sa at det var greit og vi pratet sammen i 15 minutter...

- Jeg fikk tilbud om praksisplass, og det gjorde ikke hun. Forholdet varte ikke lenge(...), forteller Colbert.

Kan sjudoble lønna Men Colbert takket nei til praksisplassen, noe han beskriver som en dum til å gjøre.

- Hvorfor takket du nei? spurte Letterman.

- Fordi du ikke betalte folk... Dette er en dyr by. Dave, jeg må spørre - den jobben jeg begynner i nå, den får jeg betalt for? For jeg har allerede signert.

Og betalt får han, og antakeligvis en del mer enn han fikk i sin forrige jobb hos Comedy Central. Ifølge Los Angeles Times tjente han 4,5 millioner dollar i 2012. David Letterman tjente hele 31 millioner dollar.