Klima og miljø

Coldplay bekymret for klimaet - dropper verdensturné

Det britiske bandet Coldplay har bestemt seg for å ikke reise på verdensturné med sitt nye album. Årsaken er klimabekymring.

BLIR HJEMME: Frontfgur Chris Martin i Coldplay holder seg hjemme med bandet sitt. Foto: PA / NTB Scanpix
BLIR HJEMME: Frontfgur Chris Martin i Coldplay holder seg hjemme med bandet sitt. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Frontfigur og vokalist i bandet, Chris Martin, sier i et intervju med BBC at bandet vil bruke et år eller to på å finne ut hvordan de kan turnere på en bærekraftig måte og ha en positiv innvirkning på klimaet.

- Vår neste turné vil bli den beste mulige klimamessige versjonen av en turné. Vi vil være skuffet om den ikke blir karbonnøytral, sier han.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

- Det vanskeligste blir flydelen. Men vår drøm er for eksempel å holde konserter der det ikke brukes plast, og at strømmen som brukes er fra solenergi, fortsetter Martin.

Coldplays nye album «Everyday Life» lanseres fredag.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer