Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Klima og miljø

Coldplay bekymret for klimaet - dropper verdensturné

Det britiske bandet Coldplay har bestemt seg for å ikke reise på verdensturné med sitt nye album. Årsaken er klimabekymring.

BLIR HJEMME: Frontfgur Chris Martin i Coldplay holder seg hjemme med bandet sitt. Foto: PA / NTB Scanpix
BLIR HJEMME: Frontfgur Chris Martin i Coldplay holder seg hjemme med bandet sitt. Foto: PA / NTB Scanpix Vis mer

Frontfigur og vokalist i bandet, Chris Martin, sier i et intervju med BBC at bandet vil bruke et år eller to på å finne ut hvordan de kan turnere på en bærekraftig måte og ha en positiv innvirkning på klimaet.

- Vår neste turné vil bli den beste mulige klimamessige versjonen av en turné. Vi vil være skuffet om den ikke blir karbonnøytral, sier han.

VIL IKKE MØTE TRUMP: På tross av at klimaaktivist Greta Thunberg ikke ønsket å møte president Donald Trump under FN-møtene i New York, skjedde dette. Nå deles øyeblikket på Twitter i stor fart. Video: AP / Twitter Vis mer

- Det vanskeligste blir flydelen. Men vår drøm er for eksempel å holde konserter der det ikke brukes plast, og at strømmen som brukes er fra solenergi, fortsetter Martin.

Coldplays nye album «Everyday Life» lanseres fredag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media