STØTTER FAN:  Coldplay, med vokalist Chris Martin i spissen, inviterte ALS-syke Jody Duff til London. Duff skal ha blitt positivt overrasket over hvor interessert Martin var i å høre om hans sykdom. Foto: Eivind Senneset / Twitter
STØTTER FAN: Coldplay, med vokalist Chris Martin i spissen, inviterte ALS-syke Jody Duff til London. Duff skal ha blitt positivt overrasket over hvor interessert Martin var i å høre om hans sykdom. Foto: Eivind Senneset / TwitterVis mer

Coldplay donerer 100 000 til syk fan

- Vi vil sende ham så mye kjærlighet vi kan.

(Dagbladet): Bandet Coldplay er en av verdens mest kjente rockegrupper, men er også kjent for å å være av det gavmilde slaget.

Donerer penger I oppstarten donerte de bort ti prosent av all sin fortjeneste til veldedighet. Nå har de donert 10 000 pund, rundt 100 000 kroner, til Coldplay-fan Jody Duff som lider av sykdommen amyotrofisk lateralsklerose (ALS).

Duff jobber med å samle inn penger for ALS-syke på nettstedet JustGiving.

Det skriver The Mirror.

Amyotrofisk lateralsklerose er en sykdom som gradvis ødelegger nerver i ryggmarg og hjerne.

Invitert til konsert Det var etter at en kamerat av Duff hadde sendt inn et brev til Coldplay og fortalt om hans kamp mot sykdommen, at bandet valgte å invitere Duff til en konsert i London.

Under konserten skal Chris Martin ha dedisert låta «Fix You» til ham og kommet med følgende melding fra scenen:

- Vi vil sende ham så mye kjærlighet vi kan, både fra oss og dere.

Coldplay har også lagt ut et bilde på sin Twitter-side sammen med ham. Se bildet til høyre.

Duff skal ifølge The Mirror ha blitt svært overrasket da bandet kontaktet ham og spesielt positivt overrasket over at Chris Martin viste genuin interesse for sykdommen.