Coldplay til Quart

Bandet dropper deler av ferien sin for å spille i Kristiansand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Quart lanserer nok et toppband til årets festival: 3. juli står britiske Coldplay på scenen på Idrettsplassen. Noen dager før spiller de på Roskilde-festivalen i Danmark.

- Gutta i Coldplay er veldig glade i Norge, og de droppa faktisk deler av ferien sin for å komme hit og spille på Quart. Det er kjernegutter, det, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen.

Coldplay spilte også på Quarten i 2001.

Live-party

På scenen har britene det med å sjarmere publikum. Da de spilte i Oslo Spektrum i fjor høst, forsøkte de seg på a-has «The Living Daylights», og i København dro de Aquas «Barbie Girl».

Selve Spektrum-konserten falt derimot ikke like godt i smak hos Dagbladets anmelder:

- Coldplay åpnet stivt, fortsatte famlende og kjedelig, men vant til slutt en ørliten seier - takket være en leken sceneløsning med laser og tv-skjermer, sto det å lese i treer-anmeldelsen.

- Elegant rock

Likevel kan de være verdt å få med seg. Dagbladets anmeldere mener nemlig at «A Rush Of Blood To The Head» var et av fjorårets absolutt beste album.

- Coldplay ble allemanns-eie i 2002. Gruppas andre album løftet dem opp på et mer sofistikert og ambisiøst nivå. Resultatet ble høyreist og elegant rock av den klassiske sorten, skrev kulturavdelingen.

Og så er de veldig generøse: Bandet har skaffet seg en konto som automatisk trekker ti prosent av alt de tjener til et veldedig formål, og det skulle bli en pen slump penger ettersom Coldplay trolig tjente rundt 55 millioner kroner i 2002.

  • Fra før er Queens Of The Stone Age (USA) og Röyksopp (Norge) klare for årets Quart-festival.
TIL QUARTEN: Britiske Coldplay skal nok en gang spille i Kristiansand. Forrige gang var i 2001.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer