30 MILLIONER AVSPILLINGER: Kyrre Gørvell-Dahll (22) studerer økonomi i Skottland, og driver med musikk på si. Likevel har musikeren under artistnavnet Kygo blitt spilt av over 30 millioner ganger på musikktjenesten Soundcloud. Foto: Privat
30 MILLIONER AVSPILLINGER: Kyrre Gørvell-Dahll (22) studerer økonomi i Skottland, og driver med musikk på si. Likevel har musikeren under artistnavnet Kygo blitt spilt av over 30 millioner ganger på musikktjenesten Soundcloud. Foto: PrivatVis mer

Coldplay tok kontakt med Kyrre (22) på grunn av musikken hans

Jobber nå med samme låt som Giorgio Moroder.

(Dagbladet) Det siste året har musikken til Kyrre Gørvell-Dahll (22) fra Fana utenfor Bergen blitt spilt 30 millioner ganger på musikktjenesten Soundcloud.

Under artistnavnet Kygo har han spesialisert seg på å remixe andre artisters låter, blant dem Ed Sheeran og Marvin Gaye, noe som har skaffet ham oppmerksomhet verden over. Det har gjort at flere og flere andre band og artister står i kø for å bli kjørt gjennom remix-kverna hos den norske unggutten.

Til det mektige bransjebladet Billboard i USA røper Kygo at Chris Martin personlig har ringt manageren hans med spørsmål om nordmannen kunne gjøre en offisiell remix av Coldplays nyeste singel «Midnight».

- Midnight er ganske forskjellig fra det andre materialet jeg har remixet, så det var en utfordring. Jeg har imildertid prøvd å gjøre låta til min egen og har påført den min stil og melodi, forteller han.

LEGENDE: Giorgio Moroder. Foto:  NTB Scanpix
LEGENDE: Giorgio Moroder. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til sammenligning ble den samme telefonsamtalen tatt til legenden Giorgio Moroder, som slapp sin remixversjon av «Midnight» i dag.

Moroder har en helt egen posisjon innen den elektroniske musikkhistorien, hvor han blant annet har jobbet med artister som Donna Summer, David Bowie og nå sist Daft Punk.

Oppmerksomheten rundt Kygo ser ikke ut til å avta. Han ligger på førsteplass på Billboards Uncharted-liste, som tar for seg de som ikke har vært inne på de gjeveste hitlistene ennå. Og til sommeren skal han spille med blant andre Aviici.

- Jeg har laget både egen musikk og remixer av andre artister sine låter de siste fire årene. Det er først det siste halvåret at interessen fra lytterne virkelig har tatt av. Det er vanskelig å begripe at så mange hører på musikken min, sier han til Dagbladet.

RINGTE KYGOS MANAGER: Coldplays Chris Martin. Foto: NTB Scanpix
RINGTE KYGOS MANAGER: Coldplays Chris Martin. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå ønsker 22-åringen fra Fana å satse mer på egen musikk.

- Jeg prøver alltid å oppnå kvalitet, noe jeg også har lyst å levere i egen musikk. Jeg er selvfølgelig litt nervøs for at det kanskje ikke vil slå like godt an, men jeg håper og tror at lytterne også vil like min originale musikk.