Coldplay.

Unge, britiske popyndlinger gjester Oslo for andre gang. Forrige gang blei de sjuke og konserten avlyst. Nå er det bare å krysse fingrene for at helsa holder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Coldplay blei danna i nittiseks i London. Navnet betyr ingen verdens ting, men det forhindret ikke de fire guttene i å gjøre suksess med cd`en Parachutes tidligere i år. I Storbritannia hadde de vært et kjent festival-og konsertband en stund da Parlophone (EMI) tilbød dem kontrakt. Etter det gikk det altså bare en vei: framover.

«Referansene og likhetene til bl.a. band/artister som Radiohead, Jeff Buckley, Verve, Travis, The Smiths og Placebo er temmelig klare. De vakre, bittersøte popperlene har en langsom, duvende framdrift. De fleste ligger i et melankolsk balladeleie, som forsterkes av sanger Chris Martins såre stemme. Den unge londonkvartetten har sterk meloditeft, og resultatet er kvalitetspop med lang holdbarhet.» skrev Dagbladets Anders Grønneberg om Coldplays Parachutes.

Konserten er Rockefellers helt spesielle gave til deg og meg: den første i julekalenderen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer