Come Shine i luksusutgave

Suksess-samarbeidet dokumentert på CD.

CD: Med konsertopptak fra Rockefeller (Oslo) i mars og Kongsberg Jazzfestival (generalprøve og konsert) i juli i år kommer Come Shine med CD nummer tre. Og ikke som kvartett alene denne gang, men sømfritt vevd inn i et gnistrende Kringkastingsorkester gjennom Erlend Skomsvolls arrangementer og Christian Eggens bestemte dirigering.

Samarbeidet var et stort og komplisert prosjekt som lyktes over all forventning. Selvsagt røper opptakene skjønnhetsflekker, men hva musiseringen måtte mangle av studioperfeksjonalitet, kompenseres til fulle av «live»-nerven på scenen og begeistringen i salen. Det handler rett og slett om en god konsertplate, rik på overrumplende, voldsomme arrangementer og med noen dirrende, hudløse øyeblikk som den andre ytterlighet.

Plata inneholder 10 spor fra øverste standard-hylle, og med unntak av «Moon River» har Come Shine gjort samtlige på sine to tidligere plater. I sin annerledeshet fortoner likevel disse rikt orkestrerte versjonene seg som nye, som en slags Come Shine i luksusutgave der Live Maria Roggens uttrykksfulle sang virkelig får konkurrerende lydmasser å bakse med. Stort sett har Roggen full kontroll og imponerer nok en gang, men det gjør sannelig også de øvrige impliserte, både i Come Shine og KORK, dette unike orkesteret som nå enda en gang står i fare for å bli brukt som brekkstang i det uverdige spetakkelet rundt NRKs økonomi.