Comeback fra Helvete

Vellykket retur fra helvete.

KRISTIANSAND (Dagbladet): Quart-festivalen bladde opp spenn for å få Turboneger-comeback på avslutningskvelden. Og Turbo betalte tilbake med en konsert som bare steg og steg i kvalitet og intensitet.

Det begynte nemlig på verst tenkelige måte. Lyden var rett og slett ræva gjennom «Age Of Pamparius» og dens Oasis-påbygg («Hello, hello, it's good to be back»). Turboneger føltes avkledd for både denim og potens med lav og ullen lyd. Heldigvis tok det seg stort opp etter hvert, i takt med at lyden satte seg og mørket falt på.

Turboneger leverte enn rein greatest hits-pakke med instinktbaserte rett-i-trynet-rock i sin første konsert på norsk jord siden 18. desember 1998. Massivt oppstuss rundt gjenforeningen sendte forventningene i været, men Turbo kvitterte med en konsert som både blodfans og mer gjennomsnittlige festivalgjengere bør være fornøyd med.

«Bad Mongo» ble dedikert til Toffen, Sven O. Høiby og Per Ståle Lønning, Hank von Helvete døpte om Kaptein Sabeltann til «Kabelsatan», og Knut «Euroboy» Schreiner var gud på gitar sammen med et tett og åpenbart godt innkjørt band.

Hank von Helvete kom ut i Kaptein Sabeltann-lue til ekstranumrene - klassikerne «Get It On» , «Denim Demon» og «I Got Erection» . De ble høydepunkter i en konsert som bare ble bedre og bedre jo nærmere den kom klimaks.

VINNER: Turboneger-vokalist Hank Von Helvete (Hans Erik Dyvik Husby) var langt nede som heroinvrak tidligere, men kom mesterlig tilbake i Bendiksbukta i går. Konserten ble bare bedre og bedre etter hvert som det nærmet seg klimaks.