Comeback i sykesenga

Når «Idol»-Margaret skal gjenerobre rampelyset, gjør hun det fra sykesenga med et brustent hjerte.

Margaret Berger ga spenst og farge til «Idol» - den ene dagen var hun konge og best, for så uka etter å falle i staver. Kjartan Salvesen ble vinneren, og nummer to ble Margaret.

Men sommerens «Idol»-turné ble hun ikke med på - og det var like greit. Margaret fikk platekontrakt og har brukt tida på innspilling.

Denne helga spilte hun inn videoen til låten «Lifetime Guarantee».

Tvilsom behandling

Albumet «Chameleon» er ferdig og kommer første uka i oktober, samtidig som videoen fra radiosingelen «Lifetime Guarantee» er klar for visning.

Dagbladet var i helga med på innspillingen, som fant sted på det nedlagte sykehuset Sofies Minde i Oslo.

-  Jeg har det visst ikke helt bra her jeg ligger i sykesenga. Diagnosen er en ting, men hva legene gjør for å kurere min smerte, er heller tvilsom.

-  Et knust, trist og desillusjonert hjerte leges ikke med plastisk kirurgi. Men det er altså den behandlingen jeg får, sier Margaret Berger fra sykesenga.

Men hun vil ikke si hvordan det ender. Regissør Alex Herren, som har laget videoer med Black Diamond, Erik Faber, Maria Arredondo, Diaz, Katthult og de fleste «Idol»-videoene, skal ha pønsket ut en overraskende slutt.

Kaoset i sykehuskorridorene er nærmest komplett. 30 mennesker fyker rundt hverandre.

I senga, med sykesøstre i lårkort og en skalpellklar overlege i grønt svinsende rundt, ligger Margaret Berger trist til sinns.

-  Kjør kamera, roper Radiofilms produsent Steve St. Peter. Margarets blikk er uten innhold, men nå regissøren roper lunsj, kommer gløden tilbake.

Plastisk kirurgi

-  Jeg er så sulten. Et døgn med dette er ikke spøk. Men det er godt å være tilbake, jeg ble litt glemt etter «Idol»-finalen, men det var bare fint. Da kunne jeg holde på med plata, og den er blitt så bra. I bilen på vei til videoopptakene i morges hørte jeg meg synge min låt - helt fantastisk, sier en oppglødd Margaret.

-  Temaet plastisk kirurgi er hett for tida. Hvorfor en popvideo om dette?

-  Det er mye symbolikk i både låten og videoen. Noe går på det med selvtillit. Å forandre på fasaden rokker sjelden ved det grunnleggende i oss. Blir man lykkeligere med ei smalere nese?

ULYKKELIG: I sin debutvideo, som ble skutt i helga, er Margaret Berger ulykkelig. Lite aner hun om legenes foreskrevne behandling: plastisk operasjon. På bildet ser vi bak fra venstre produsent Steve St. Peter, regissør Alex Herron, fotograf Ketil Dietrichson og «sykepleier» Ida Wigdel.
FANTASTISK: Margaret Berger gløder av lykke over debutplata.