Comeback i ubalanse

Jøkleba med «video overkill» på Moldejazz.

JØKLEBA:  Trompetist, perkusjonist og sanger Per Jørgensen (midten) tegner mens tangentmann Jon Balke (tv) og trommeslager Audun Kleive spiller under strekene hans i Teatret Vårt. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
JØKLEBA: Trompetist, perkusjonist og sanger Per Jørgensen (midten) tegner mens tangentmann Jon Balke (tv) og trommeslager Audun Kleive spiller under strekene hans i Teatret Vårt. FOTO: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: MOLDE (Dagbladet): Jon Balke fortsatte sin residens under Moldejazz onsdag kveld ved å konsertere med Jøkleba, trioen som han i sin tid tok initiativ til, og som han sammen med Per Jørgensen og Audun Kleive var med på å oppløse noen suksessfulle, men også tornefulle år seinere.

Og som han har vært med på å blåse liv i igjen etter en braksuksess av en ad hoc-konsert på Vossa Jazz i fjor.

For en som har fulgt Jøkleba siden starten, er det umulig å se gårsdagens moldejazzkonsert løsrevet fra disse biografiske omstendighetene og kunnskapen om at trioen i høy grad har tvilt seg fram til beslutningen om å satse på ny.

Små marginer Det er en tvil som er lett å forstå. Jøkleba er først og sist et improviserende kollektiv, med alt hva det innebærer av krav til vanskelig styrbare kunstneriske/kreative variabler. Marginene som avgjør om en konsert blir magisk eller ikke er hårfine, og de skyhøye forventningene som oppstår blant publikum etter en full klaff-konsert slår tilbake mot bandet som en illsint boomerang på konserter der inspirasjonen og kommunikasjonen ikke flyter like fritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer