Comeback med erotisk vri

Er det noe som heter fredelig erotikk eller må vi krangle for å bli kåte? Dette får vi svar på i Anders Byes stykke «Carmen og Don Juan». Det blir hans comeback som dramatiker etter mange lange år «ute i kulda», som han sier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette er Anders Bye

- Jeg har tilbrakt tjue tunge år på det beryktede ikke-stedet Hokksund, og takket være gode støttespillere får jeg nå en fair sjanse til å komme på banen igjen. Det føles som en befrielse, sier Bye.

- Hvorfor er erotikken så viktig for deg?

- Erotikken er en stor del av kjærligheten, kanskje for stor, fordi den altfor ofte fører til mord og brann og voldtekt. Carmen og Don Juan er så desidert typiske for den frie og uavhengige kjærligheten. Hvordan går det når de møtes? Det er utgangspunktet for dette stykket, forteller Anders Bye.

Det er over tjue år siden han sist ble antatt av et teater, og han gir æren for comebacket til sin gamle venn, komponisten og musikeren Alfred Janson, samt primus motor for Det Åpne Teater Anne-May Nilsen og Terje Bogen i Sponsorservice.

Bondevik som sex-objekt?

- «Carmen og Don Juan» handler ifølge programmet om lidenskap og faenskap. Fins det et politisk budskap her også?

- Åndslivet går i bølgedaler, men vi er på vei mot en ny tid. Tida er inne for å sette problemene under debatt, slik Georg Brandes ville. Og her må kunstnerne være seg sitt samfunnsansvar bevisst. Det er kunstnerne som har ansvaret for verdensfredens framkomst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer