Podkast

Comeback med populær podkast

Espen Thoresen og Kristopher Schau blåser liv i pod-suksessen og går live på Salt i Oslo.

COMEBACK: Espen Thoresen og Kristopher Schau forsøker seg på en gjenhør - og gjensyn - med podkasten «Alt du sier er feil, Espen». Foto: Anders Grønneberg
COMEBACK: Espen Thoresen og Kristopher Schau forsøker seg på en gjenhør - og gjensyn - med podkasten «Alt du sier er feil, Espen». Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Podkasten «Alt du sier er feil, Espen» ble en umiddelbar hit da den i 2015 ble presentert via Dagbladets nettsider.

Radarparet, som har pratet i munnen på hverandre siden programmet «XL» på NRK P3 tidlig på 1990-tallet, inviterte folk og presenterte dem på sin vindskeive og uforutsigbare måte.

Direkte fra Salt

- Vi fikk tilbud fra utestedet Salt om å blåse liv i podkasten igjen. Den har ligget på is, men vi har mange følgere som gjerne ser at den gjenoppstår. Og det gjør vi nå, med Atle Antonsen som gjest, sier Espen Thoresen til Dagbladet.

Comebacket skjer med to forestillinger - den første torsdag, og den andre 16. november.

Begge går direkte fra Salt i Oslo med publikum ringside.

- Det blir en drøy utfordring å ha med Atle. Han prater mye, mye mer enn oss. Den dagen Atle dør, vil kjeften fremdeles gå, sier Kristopher Schau.

- Munnen må slås i hjel med en planke etter at hjertet har stoppet, sier Espen Thoresen med en barmhjertig mine.

Tar opp tråden

De tre etter hvert godt voksne herrene har hengt sammen i snart 30 år. Det resulterte i NRK-programmet «XL», som er blitt omtalt som det mest kontroversielle og nyskapende radioprogrammene i norsk radiohistorie.

GJEST: Atle Antonsen blir første gjesten hos Espen Thoresen og Kristopher Schau. Foto: Christian Roth Christensen
GJEST: Atle Antonsen blir første gjesten hos Espen Thoresen og Kristopher Schau. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

- Vi har lyst til å ta opp tråden, sier Thoresen og Schau.

Om det blir flere pod-sendinger, kommer de neppe før til våren.

- Dagbladet får hoste opp noen penger, så skal vi vurdere det, sier Thoresen, og sender meldingen videre til riktig redaktør og økonomiansvarlig.

- På Salt lover vi gode spørsmål innpakket i skjødesløs eleganse, sier Thoresen.

Kristopher avbryter og en ny ordflom overtar:

- Det blir overskudd fra de slentrende herrers tyranni. Og det blir en kamp om ikke å snakke i munnen på hverandre. Espen er sjef og jeg er sidekick.

- Vi eldes med stil

TYRANNER: - Det blir en kamp om ikke å snakke i munnen på hverandre. Espen er sjef og jeg er sidekick, sier Kristopher - og det han omtaler som «de slentrende herrers tyranni». Foto: Anders Grønneberg
TYRANNER: - Det blir en kamp om ikke å snakke i munnen på hverandre. Espen er sjef og jeg er sidekick, sier Kristopher - og det han omtaler som «de slentrende herrers tyranni». Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Torsdagens forestilling på Salt, som blir strømmet på Dagbladets nettsider, er nærmest utsolgt. Interessen gir mersmak, og til det andre liveshowet på Salt lørdag 16. november avslører de at det er kunstneren Unni Askeland som er gjest.

Havnivået er blitt høyere og isbreene mindre siden disse tre middelaldrende mennene først utfordret hverandre foran en mikrofon.

Unge og lovende er de heller ikke lenger.

GODE RÅD: Atle Antonsen gir 12 av sine beste råd her i livet. Video: Thea Hope/Rød Løper Vis mer

- Nei, men vi eldes med stil, slår Kristopher fast, samtidig som Espen påstår at fastlegen hans hevder at han har en mental alder på tolv år.

- Vi trener på samme helsesenter, med kickboksingen og styrketrening. Vi er ikke engstelig verken for alderen eller helsa.

- Det viktigste med trening er at det gir god søvn, sier Espen Thoresen og Kristopher Schau, og høres nesten voksne og fornuftige ut.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer