Comeback

Pavesketsjene tilbake på skjermen.

NRK gjør kuvending og henter Trond-Viggo

Torgersens pave-sketsjer opp fra søppelbøtta.

Allerede i kveld er Trond-Viggos pave på farten, i et overraskende møte med «Mor Teresa».

-  Nå er jeg happy. Spørsmålet er om folk blir like happy, sier Trond-Viggo Torgersen foran episode nummer to av tv-showet «Trond-Viggo og Samfundet».

«Graver i søppelbøtta»

Torgersen reagerte kraftig da det - rett før premieren for ei uke siden - ble klart at NRK hadde fjernet de seks- sju pavesketsjene. «Superfeigt» mente humoristen om NRKs pavesensur. NRK på sin side avviste at sketsjene var tatt ut på bakgrunn av pavens helse.

-  Sketsjene er tatt ut fordi de ikke er morsomme nok. Vi prøver å lage et morsomt program, og dette var ikke morsomt nok. Nå driver du og graver i søppelbøtta til programmet, sa prosjektleder Hasse Lindmo for ei uke siden.

Folkekrav

På spørsmål om pavesketsjene ble for rå for NRK, svarte Lindmo:

-  Nei, de er bare litt kjedelige, som sagt. Men skal det bli et folkekrav å se noen litt for kjedelige pavesketsjer, så kan vi alltids klare å få det til.

I går spurte vi Lindmo:

-  Gir du etter for et folkekrav om å vise litt for kjedelige pavesketsjer?

-  Nei. Det jeg prøvde å få fram for ei uke siden, var at beslutningen om å droppe paveskjetsjene gjaldt premieren . Dette hadde sammenheng med hvor syk den ekte paven var. Jeg mente pavesketsjene fikk en litt feil klangbunn så lenge alle trodde at paven var døende. Nå som han er utskrevet fra sykehus og på vei tilbake til sitt friske, skakke jeg, tror jeg folk vil le av sketsjene.

COMEBACK-KID: Sketsjene med «paven» i Trond-Viggo Torgersens skikkelse blir likevel vist i beste sendetid på NRK. «Paven»s tv-comeback skyldes den virkelige pavens helsecomeback.