Anne Rimmen:

Comeback

Anne Rimmen gjør comeback på NRK for å lede TV-aksjonen.

COMEBACK: Anne Rimmen er i høst tilbake på NRK for å lede TV-aksjonen. Foto: Benjamin A. Ward / NRK
COMEBACK: Anne Rimmen er i høst tilbake på NRK for å lede TV-aksjonen. Foto: Benjamin A. Ward / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter fem år borte fra statskanalen er nå Anne Rimmen tilbake for å lede TV-aksjonen. Hun får med seg Robert Stoltenberg og Christian Strand, skriver NRK i en pressemelding.

TV-aksjonen i år går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Under aksjonsnavnet «Barn, ikke brud» ønsker Plan å nå ut til tre millioner mennesker for å få slutt på barneekteskap.

Den sendes på NRK 1 og NRK TV søndag 24. oktober.

- Utrolig vondt og viktig

Årets TV-aksjon er for Plan, og har som mål å beskytte og utdanne jenter for å unngå at de blir gift som barn. Prosjektene vil være i landene hvor barneekteskap er mest utbredt: I Bangladesh, Nepal, Niger, Malawi og Mali.

- Jeg trengte null betenkningstid for å si ja til å være programleder for TV-aksjonen. Årets tema er utrolig vondt og viktig, sier Anne Rimmen i pressemeldingen.

- Må være med og bekjempe

Anne Rimmen sier til Dagbladet at hun alltid har hatt lyst til å jobbe med TV-aksjonen.

- Det er et tradisjonsrikt, viktig og meningsfylt prosjekt som har vært arrangert siden 1974, og regnes som verdens største dugnad, sier Rimmen til Dagbladet.

Hun er også svært engasjert i kampen mot barneekteskap.

- Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Tenk på det! Hvert tredje sekund! Barneekteskap er vold mot barn og det må vi være med og bekjempe, sier Rimmen.

TILBAKE: Anne Rimmen skal sammen med Christian Strand og Robert Stoltenberg lede årets TV-aksjon. Foto: NRK.
TILBAKE: Anne Rimmen skal sammen med Christian Strand og Robert Stoltenberg lede årets TV-aksjon. Foto: NRK. Vis mer

Gikk over til Discovery

Med TV-auksjonen gjør Rimmen comeback i NRK. Hun sluttet i statskanalen i 2016 og gikk over til Discovery, der hun blant annet ledet sendingene under årets sommer-OL.

Da hadde hun vært i NRK i ni år, og hadde vært programleder for sportssendingene, «Sommeråpent», «Idrettsgallaen», «Monsen på villspor» og dekket noen av verdens største idrettsarrangement.

Rimmen er glad for å være tilbake i NRK.

- Det er veldig hyggelig å være i NRK, flinke og fine folk overalt, og mange gamle kjente og noen nye bekjentskaper, avslutter Rimmen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer