Comebacket alle snakker om i kveld

Kan Michael Jackson krabbe seg opp på poptronen igjen?

(Dagbladet.no): Michael Jackson har bare deltatt på én prisutdeling siden han ble frikjent for overgrepsanklagene i 2005. I kveld framfører han sannsynligvis to låter - «Thriller» og «We Are The World» - under World Music Awards i London.

Fansen håper det er starten på et ordentlig comeback.

- Jeg håper Michael kommer tilbake, og at han får alle dem som har gitt ham opp til å ombestemme seg. Michael Jackson skal vise alle at han fortsatt er verdens beste popartist, sier Sharmin Ahmadi (20) fra Oslo til Dagbladet.no. Hun var en av dem som dro til California for å overvære rettssaken mot Jackson, og har venninner som har dratt til London for å se artisten i kveld.

I studio

Michael Jackson mottok tidligere i dag beviset fra Guinness redkordbok for å være tidenes mest suksessfulle soloartist (se video).

Under kveldens prisutdeling skal han få Diamond Award, som deles ut fordi han har solgt over 100 millioner plater.

At Jackson kommer til London sees på som et forsiktig steg i retning av et ordentlig comeback neste år. I forrige uke ble det kjent at han har vært i studio i Irland sammen med Will.I.Am fra Black Eyed Peas.

Dagbladets musikkansvarlig Sigrid Hvidsten mener et Jackson-comeback kan bli en suksess, forutsatt at musikken holder.

- I musikkhistorien har det gang på gang vist seg at fans kan tilgi nesten hva som helst - men det tvinger dem til å skille musikken fra mennesket. Hvis Michael klarer å lage en bra plate med klassiske Jackson-hits, og forsøker å fjerne seg fra den karikaturlignende figuren han har blitt, skal man ikke se bort i fra at comebacket kan bli en suksess, sier hun.

Beskyttet av fansen

Michael Jackson-fansen har de siste årene vært blant de ivrigste på å sende mailer til journalister når de mener skriveriene har blitt unøyaktige eller negativt vinklet mot Jackson. Sharmin Ahmadi har et lite håp om at låtene hans igjen kommer om fokus med kveldens konsert.

- Jeg syns det er dumt at så mange journalister skriver så mye dritt om en artist som jeg er så glad i. Michael har hjulpet folk som meg, som har hatt det vanskelig i livet selv, gjennom tekstene og musikken. Da tar vi det liksom litt personlig når folk ikke er snille mot ham, sier hun.

Ahmadi tror imidlertid ikke at folk flest noen gang kommer til å glemme pedofilianklagene og rettssaken mot ham.

- Når alle artikler avsluttes med en setning om rettssaken blir det vanskelig. Michael kommer dessverre aldri til å få en sjanse til å starte med helt blanke ark, sier hun.

Tror du Michael Jackson kommer seg tilbake på poptronen? Diskuter i kommentarfeltet under.