Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Comic Sans»

Av Eirik Hitland Johannessen.

||| PRESENTASJON:

Comic Sans handler om tre barndomsvenner som nå har havnet på forskjellige hyller, slik man ofte gjør når man blir voksen. Selv om de har ulike liv, jobber og interesser holder de sammen. De tre har holdt sammen siden videregående og bodde alle i samme kollektiv mens de studerte.

Serien bygger mye på mine egne og venners erfaringer og spiller både på morsomme, absurde og pinlige situasjoner og på bemerkninger og observasjoner som formidles gjennom samtalene til de tre. Serien vil omhandle livet til de tre karakterene, både som gruppe og individuelt. Karakterene har felles bakgrunn, men har tre vidt forskjellige liv og personligheter, noe som skaper et bredt spekter av mulige situasjoner og samtaler.

Tormod er barneskolelærer og har jobbet som dette noen år. Han er snill og noe naiv og lett og overtale til å ha utetime. Selv om han er i fast jobb bor han i det gamle kollektivet, hvor det bare er han og Alexander igjen. Han er singel, men egentlig en forholdstype. Tormod liker det kulturelle liv og studentlivet, og går mye på filmklubb, konserter og pub. Samtidig prøver han å bli voksen og ansvarlig, men vil helst ikke gå glipp av en god konsert, fest eller festival.

Alexander har bare kjent de to andre gutta siden videregående, da de gikk i samme klasse. Før dette gikk Alex på steinerskolen, og bærer noe preg av det enda. Han er en evig student, tar lett på livet og er opptatt av å leve i nuet. Ved siden av studiene jobber han som barista på en lokal kaffebar, hvor Tormod og andre venner ofte henger ut og snylter gratis kaffe. Alex' favorittbok er "Yes Man" som handler om en som sier ja i et helt år. Inspirert av dette er Alex veldig opptatt av å gripe alle muligheter til å oppleve nye ting men tenker ofte på de kortvarige gledene. For tiden studerer han medievitenskap men vil egentlig drive med noe kreativt (men vet ikke noe mer konkret).

Jan Thomas er tredjemann i gjengen. Han er elektriker og har jobbet som dette i noen år. Bodde tidligere i kollektiv med de to andre, men fikk seg tidlig kjæreste og barn og gikk da over til familiepakken. Han er fotballidiot og lidenskapelig Brann-patriot. Jan Thomas er ikke særlig interessert i å gå på konserter, siden han liksågodt kan laste ned musikken ulovlig og høre på det hjemme. Han bor sammen med sin hustru Veronica og sin datter Lise. Når han er sammen med Tormod og Alexander går praten som i gamle dager, men det hender innimellom at JT detter av eller misforstår samtalene. Han misliker stylisten og navnebroren Jan Thomas, og mener han har kuppet navnet hans. Nå bruker han for det meste forkortelsen JT.

Alle hovedkarakterene har egne facebook-sider, hvor man får et større inntrykk av interessene og personlighetene deres.

Tormod
Alexander
Jan Thomas

image: «Comic Sans»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media