Comper ekstra liv inn i filmen

Dette er noe av det comperne har gjort på «Free Jimmy».

(Dagbladet.no): - Vi har dyktige norske compere her ved Storm Studio i Oslo. Men vi måtte supplere med fagfolk fra England, Frankrike, Spania, Tyskland og Canada, sier Ellen Stokland.

• Geoffroy Givry fra Frankrike har jobbet med leiligheten til Geir (en av de to trøtte typene), hvor belysningen er ujevn, med strølys gjennom nedtrukket rullegardin og glød fra en TV-skjerm. Han har også bearbeidet hasjrøyken så man nærmest kan lukte den.

• Martin Ciastko fra Canada har jobbet med å forsterke ansiktsuttrykk. For eksempel Roy Arnies «oh shit»-uttrykk idet de trøtte typene avslører hans falske hensikter.

• Adam Rowland fra England har compet alt som skjer ved famøse Cirkus Stromowskij. Han har også lagt tjukk hasjrøyk på scenen der de trøtte typene står i et mørkt smug og diskuterer dop med Roy Arnie.

• Morten Moen har blant annet lagt siste finish på den største spyscenen siden Monthy Pythons «Meningen med livet» _ målet er at publikum skal føle stanken fra elefantspyet.

• Aleksander Berg har bygget digitale fjellandskap og bymiljøer, og han har teksturert, lyssatt, compet og lagt inn Christopher Nielsens 2D-tegnefilmer i 3D-filmen. Han har også lyssatt filmens sexscene, og compet slåsskamp med Hold Brillan. Ved å legge til refleksjoner i vindusglass og knuste glassplinter, ser det virkelig ut som offeret kommer fykende gjennom vinduet.

• Otto Thorbjørnsen har compet oppgjøret på vidda. Han har forsterket boblende heroin og blodsprut, lagt inn dybdeeffekter som gjengir en realistisk norsk fjellheim med mange blåner, og forsterket en hyttebrann slik at varmen dirrer på lerretet.

• Øyvind Bråss korrigerer fargetemperatur, lyssetting og andre effekter slik at filmen får samme utseende. Han har også compet sexscenen slik at svetten glinser og begjæret damper.

LAGARBEID: En rekke norske og utenlandske fagpersoner har jobbet hardt for å perfeksjonere bildene på «Slipp Jimmy Fri». FOTO: STORM STUDIO
LAGARBEID: En rekke norske og utenlandske fagpersoner har jobbet hardt for å perfeksjonere bildene på «Slipp Jimmy Fri». FOTO: STORM STUDIO Vis mer