Conan invaderer Holmenkollen

Funcom slår på stortromma.

(Dagbladet.no): Den 23. mai lanserer den norske spillutvikleren Funcom sitt påkostede online-rollespill «Age of Conan».

Etter fire års utvikling til godt over 100 millioner kroner, vil ikke selskapet lanseringen skje i stillhet.

Neste tirsdag vil deler av Holmenkollen bygges om til en stor vikingleir, og 100 journalister fra hele verden flys inn for å delta på lanseringen.

Turboneger spiller

- Holmenkollen vil bli Conans rike. Vi vil at dette skal huskes som en av de største spillanseringene noen sinne, sier produktsjef Erling Ellingsen i Funcom til Dagbladet.no.

Han vil ikke gå ut med hvor mye lanseringsfesten koster, men legger ikke skjul på at det dreier seg om et betydelig beløp. I tillegg til reise og opphold for de utenlandske journalistene, inviteres det ytterligere 300-400 norske gjester - deriblant flere kjendiser.

Disse vil få bivåne slagscener med hester og ekte sverd, bekjemping av den onde trollmannen på toppen av hoppbakken, samt en intimkonsert med det «lokale» bandet Turboneger i kjellerlokalene under skiskytterarenaen.

Kavaleriangrep

Conan invaderer Holmenkollen

- Vi har jobbet lenge for å gjøre «Age of Conan» så bra som mulig. Nå skal det gjøres stas på både spillet, utviklerne og gjestene. Med denne festen skal vi sende spillet inn i historien med et så stort smell at folk vil huske det i årevis, sier Ellingsen.

Per Estein Prøis-Røhjell, eller Marskalk Pelle som han også kalles, leder 40 mann fra ridderskolen Trollspeilet som skal skape oppstyr på lanseringen.

- Vi vil komme ridende inn i det som blir det største kavaleriangrepet som har vært i Norge på flere hundre år. Dette blir noe utlendingene aldri har sett før, sier Prøis-Røhjell til Dagbladet.no.

- Overgår det vanlige

Ifølge fagsjef Hanne Vaagen i Synovate Sponsoring er det vanligvis musikkbransjen som har arrangert de største eventene i kultur-Norge til nå.

- Dette overgår en vanlig type event for en produktlansering, både i størrelse og bredde. Nå er jo dette første spillansering i sitt slag i Norge, men om en norsk artist skulle lanseres for utlandet ville det skjedd mer stykkvis og delt, sier Vaagen til Dagbladet.no.

Vil du vinne billetter til festen? Se videoen i saken, svar på spørsmålet og send inn!

LES OGSÅ: Vi prøvespilte «Age of Conan»