Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Conan» utsatt til neste år

Funcom vil unngå sterk konkurranse - samarbeider med Eidos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les alt om «Age of Conan»!

(Dagbladet.no): Det norske spillfirmaet Funcom annonserte i dag at de utsetter sitt kommende online-rollespill «Age og Conan: Hyborian Adventures» til neste år.

De forteller også at de har slått seg sammen med det store distribusjonsfirmaet SCi/Eidos - som har stortitler som «Tomb Raider» og «Hitman» i portofolien - for å distribuere «Age of Conan» ut til butikkene.

Den digitale distribusjonen (som lar brukerne laste ned spillet direkte) vil Funcom stå for på egenhånd. Funcom vil også få inntektene fra abonnementsavgiftene.

Utsatt til neste år

«Age of Conan» skulle egentlig vært utgitt på PC mot slutten av 2006, men er nå utsatt til mellom mars og mai i neste år en gang.

Dette kan anses som et godt trekk, ettersom konkurransen med andre tilsvarende spill som utgis sent i år ville blitt svært sterk. Både utvidelsen til det svært populære «World of Warcraft» og «Lord of the Rings Online» kommer før jul i år.

Steg på børsen

UTSATT: Det norske spillet «Age of Conan» er utsatt til neste år. Foto: FUNCOM
UTSATT: Det norske spillet «Age of Conan» er utsatt til neste år. Foto: FUNCOM Vis mer

Aksjen til Funcom har i det siste sunket i verdi på grunn av spekulasjoner om utsettelse.

Etter dagens melding om Eidos-samarbeidet har imidlertid aksjen så langt i dag steget med 11,11 prosent i et ellers stille marked.

• Les alt om «Age of Conan»!