VANT EUROVISION:  Den østerriske artisten Conchita vant årets Eurovision Song Contest, men ikke uten kontroverser. I ettertid ble hennes fremtreden med mørkt skjegg og kjole kraftig debatert. Nå skal artisten opptre på svenske «Allsång på Skansen». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VANT EUROVISION: Den østerriske artisten Conchita vant årets Eurovision Song Contest, men ikke uten kontroverser. I ettertid ble hennes fremtreden med mørkt skjegg og kjole kraftig debatert. Nå skal artisten opptre på svenske «Allsång på Skansen». Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Conchita skal redde svenske «Allsång på Skansen»

Sliter med sviktende seertall.

(Dagbladet): Det populære sommerprogrammet «Allsang på grensen» har gått sin seiersagang på TV 2 i flere år, og har hatt stabile seertall de siste årene.

Lave seertall I Sverige har imidlertid det tilsvarende konseptet «Allsång på Skansen» hatt rekordlave seertall denne sesongen, og tallene har sunket gradvis fra premieresendingen, skriver svenske Expressen.

Premieren ble sett av 1 748 000 seere. I forrige uke var tallet sunket til 1 188 000.

Nå forsøker programmet å finne artister som kan snu den dårlige trenden, og sist på plakaten er Eurovision-vinneren Conchita Wurst.

Den østerrikske dragshowartisten vakte ikke bare oppmerksomhet for sine sangtalenter under Eurovision - mye fokus ble også rettet mot 25-åringens utseende.

Conchita, som egentlig heter Tom Neuwirth, skapte kontroverser ved å være «en skjeggete dame». Nå skal hun underholde det svenske tv-publikummet i «Allsång på Skansen».

- Det er fantastisk gøy at Conchita kommer til allsangen, og jeg håper hun gjør en fantastisk opptreden, sier prosjektleder i SVT, Per Rådelius, til Expressen.

Han sier til avisa at han har merket seg de dårlige tallene, men at han velger å fokusere på de kommende programmene.

- Vi har nye artister i neste program og fokuserer på å gjøre et enda bedre program uka etter, sier Rådelius.

Ser framover SVT vil ikke spekulere i hvorfor tallene har vært så dårlige denne sesongen.

- Hvert program er et nytt program. Vi forsøker å gjøre dem varierte, underholdende og så bra som mulig, sier prosjektlederen til Expressen.

I den neste sendingen av norske «Allsang på Grensen» er det komiker John Brugot som er gjesteprogramleder, og Unik 4, Maria Arredondo og Torstein Sødal, Trang Fødsel, Andreas Johnson, Katrina and The Waves og Emelie de Forest er artistene som skal opptre.