Conn igjen

Stor musikk fra liten mann som en gang trodde han var Satan. Møt Bobby Conn.

- DET ER MULIG JOKER kan bli musikkens redning.

- Joker?

- Ja, Joker er et danseband fra Bulgaria som vi hørte på ferja til Norge. De gikk i munkedrakter og gullbikinier og spilte disco, salsa, Eagles og blues, mens de slo hverandre i hodet med gitarene sine. De driver med musikk og slapstick. Det er altfor få som kombinerer musikk og slapstick.

DET ER ALTSÅ Bobby Conn som snakker, en bitteliten mann fra en bitteliten by i Midtvesten, som for noen år siden gikk rundt og mente han var Antikrist og spådde verdens undergang, men som nå har kommet på bedre tanker. Han sitter her med triste øyne og påstår at musikken er død. Rocken og popen og hele dritten er død, all vestlig musikk, død som ei dørmatte, som Bobby sier, og hvis ikke det kommer flere band som Joker fra Bulgaria, som foreløpig bare er oppdaget av Color Line, så forblir den død.

Joker, Elton John (blid fyr som pynter seg og kjøper fotballklubber og kan showbiz) - og selvsagt Bobby selv. Der har du musikkens redningsmenn.

- JEG TROR VI KJEDER oss for lite, sier Bobby alvorlig.

- Jeg kommer fra et veldig kjedelig sted, hvor vi var nødt til å leve ut fantasiene våre. Vi måtte skape all moroa selv, vi var nødt. Vi så på variety shows på TV og holdt på å dø av kjedsomhet. Det er derfor jeg alltid er mistenksom til band fra New York.

- Hvorfor det?

- Fordi det er motsatt i New York. Der er det så mye spennende som skjer at de avreagerer når de spiller. De står på scenen og prøver å være så kjedelige og slappe som overhodet mulig. Jeg hadde aldri giddet å spille i band hvis jeg bodde i New York.

- Var det kjedsomhet som fikk deg til å gå rundt og si at du var Antikrist også?

- Nei, jeg trodde det. Jeg hadde bare gjort for lite research. Jeg hadde ikke lest nok. Verden gikk som kjent ikke under i år 2000, verken ved årets begynnelse eller slutt, og da leste jeg meg litt opp. Jeg burde selvsagt gjort det før jeg gikk ut og sa at jeg var Antikrist. Det beklager jeg.

- HVA FANT DU UT?

- Jeg fant ut at Antikrist aldri blør, og at han har antydninger til horn i panna. Jeg blør akkurat som vanlige folk, jeg testet det med nåler. Og jeg har ikke horn.

- Har du andre bevis?

- Ja. Antikrist får alle til å gjøre akkurat som han vil. Hvis han ber folk om noe, så gjør de det. Men ingen gjorde som jeg ba om.

- Hva ba du om da?

- Jeg ba alle kjøpe plata mi, sier Bobby Conn.

- Men ingen gjorde det.

BOBBY IS BACK: Hvis du er i nærheten av Kristiandsand i dag, bør du gjøre alt for å få med deg Bobby Conns konsert i Hallen på Odderøya. Du vil ikke angre.