Coolt bankran

Overraskende og underholdende stjernespekket bankranaction.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Inside Man» begynner som bankranfilmer flest, med et bankran. Og det er i hvelvet resten av handlingen også skal utarte seg. Vel, der, i korridorene til bankens eier, den lyssky Mr. Case og i politivogna til Detective Keith Frazier, spilt av Denzel Washington.

Enkelt

Plottet er enkelt. Clive Owen, kjent fra blant annet «Sin City», spiller skurken som raner banken og som holder bankens kunder som gisler. Denzel spiller den underbetalte politimannen hvis oppgave er å løse gisselsituasjonen. Og Jodie Foster spiller frøken cool, hvis oppgave er å løse situasjonen best mulig for bankens eier, den lyssky Mr.Case. Så langt relativt velkjent, og man tenker: Enda en bankranerfilm. Men Clive Owen holder hodet usedvanlig kaldt som raner, og snart fatter man at det ligger skjulte agendaer bak selve ranet. Eller gjør det egentlig det?

Politiske undertoner

Ingen Spike Lee «joint» uten politiske undertoner, og «Inside Man» er intet unntak. Men samtidig er ikke moralen her like påsmurt som den har vært i tidligere Lee filmer.

Her nøyer han seg med å male et bilde av smeltedigelen New York, og dagens paranoide USA. Der loven for tida sier noe sånt som: Hvis man ikke vet hvem som står for trusselen og alle ser like ut, vel, skyt dem alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer