Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Coolt bankran

Overraskende og underholdende stjernespekket bankranaction.

FILM: «Inside Man» begynner som bankranfilmer flest, med et bankran. Og det er i hvelvet resten av handlingen også skal utarte seg. Vel, der, i korridorene til bankens eier, den lyssky Mr. Case og i politivogna til Detective Keith Frazier, spilt av Denzel Washington.

Enkelt

Plottet er enkelt. Clive Owen, kjent fra blant annet «Sin City», spiller skurken som raner banken og som holder bankens kunder som gisler. Denzel spiller den underbetalte politimannen hvis oppgave er å løse gisselsituasjonen. Og Jodie Foster spiller frøken cool, hvis oppgave er å løse situasjonen best mulig for bankens eier, den lyssky Mr.Case. Så langt relativt velkjent, og man tenker: Enda en bankranerfilm. Men Clive Owen holder hodet usedvanlig kaldt som raner, og snart fatter man at det ligger skjulte agendaer bak selve ranet. Eller gjør det egentlig det?

Politiske undertoner

Ingen Spike Lee «joint» uten politiske undertoner, og «Inside Man» er intet unntak. Men samtidig er ikke moralen her like påsmurt som den har vært i tidligere Lee filmer.

Her nøyer han seg med å male et bilde av smeltedigelen New York, og dagens paranoide USA. Der loven for tida sier noe sånt som: Hvis man ikke vet hvem som står for trusselen og alle ser like ut, vel, skyt dem alle.

Overraskende

«Inside Man» er helt klart regissør Spike Lees beste film på veldig mange år.

Den er spekket med stjerneskuespillere som leverer, den er underholdende og overraskende.

Tempoet holder deg naglet til stolen, og selv om du relativt kjapt innser at ting ikke er som de først virker og kanskje gjennomskuer hva som kommer til å skje, så har den nok snert og Spike Lee-kulhet til at du lett bærer over med akkurat det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling