DEBATT

Dyrevelferd og buregg:

Coop prioriterer økologisk produksjon, det beste for høna

Debatt om dyrevelferd må bygge på redelighet og fakta.

UTENDØRS: Det er til å undres over hvorfor ikke mer økologisk eggproduksjon er hovedkravet til Anima, når dette nettopp sørger for at hønene får gå utendørs, skriver Coop. Illustrasjonsfoto: Charles Dharapak / AP Photo/ NTB scanpix
UTENDØRS: Det er til å undres over hvorfor ikke mer økologisk eggproduksjon er hovedkravet til Anima, når dette nettopp sørger for at hønene får gå utendørs, skriver Coop. Illustrasjonsfoto: Charles Dharapak / AP Photo/ NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Coop er vi opptatt av dyrevelferd, og vi jobber systematisk med forbedringer, basert på fakta og anbefalinger fra fagmiljøer. Derfor er det synd når Hilde Valbjørn Hagelin i Anima gjentar usannheter om dyrevelferden for burhøns i et debattinnlegg rettet mot Coop.

For å lykkes i arbeidet med stadig å forbedre dyrevelferden, er vi avhengig av samarbeid, at alle aktører legger fakta til grunn og opptrer redelig. Coop har hatt dialog, og det vi oppfattet som gode diskusjoner med Anima i en lengre periode.

Dessverre truet Anima med å rette en kampanje mot Coop dersom vi ikke endret våre innkjøpsrutiner. Nå har organisasjonen gjort alvor av trusselen.

Coop reagerer først og fremst på Animas useriøse framstilling. Fra en organisasjon som hevder å jobbe for å bedre dyrevelferd må vi forvente at fakta og objektivitet legges til grunn for vurdering av dyrs velferd, fremfor Anima-lederens personlige og høyst subjektive opplevelser etter besøk på et produksjonsanlegg for egg.

Både i kronikken og i den pågående kampanjen fra Anima, skapes et inntrykk av at frittgående verpehøner får gå utendørs i dagslys og «hakke i jorda». Dette er ikke er riktig. Frittgående høns går innendørs i store haller hele livet, og ser ikke solen, i motsetning til økologiske verpehøns.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer