Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Corea uten oppdrift

KONGSBERG (Dagbladet): Siden vi er på Birger Ruuds Kongsberg: Første del av Chick Corea-konserten i går kveld var som et hopprenn uten oppdrift i bakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt ble gjort såre riktig, men først etter et be-bop-pust midt i konserten fikk musikken vinger og fløy.

Origin er den et halvt år gamle, nylig CD-dokumenterte, sekstetten til Chick Corea (57), og saksofonistene/fløytistene Bob Sheppard og Steve Wilson, trombonisten Steve Davis, bassisten Avishai Cohen og trommeslager Jeff Ballard er minst en generasjon yngre enn sjefen.

Akademisk

Alle viste seg kjapt som mer enn kompetente instrumentalister, men i første del av konserten virket de mer som assistenter i Coreas musikalske laboratorium enn som sterke, henvendende formidlere.

Blåser-lydbildet var bastant og udynamisk, Coreas «Origin», «Dreamless» og «Molecules» lød «akademiske» i sin kompleksitet, og befant seg eksempelvis et langt bank fra Coreas spanske hjerte.

En rivende versjon av Charlie Parkers «Bird Feathers» snudde imidlertid opp-ned på hele konserten.

Gnistret

Etter en trio-intro der Corea for første gang gnistret, fulgte samtlige opp med engasjerende soli av god klasse, og den påfølgende valsen, «Soul Mates», kom i et nydelig, fløyte-fundert uttrykk, med et lydbilde like luftig som det innledende hadde vært bastant.

«Double Image» avstedkom stående applaus, og det virket som oppdriften bar publikum langt nedover Numedalsveien da et kort ekstranummer var overstått.

KONSERT

Chick Corea&Origin

Kongsberghallen

Publikum: 800

BEST TIL SLUTT: Chick Coreak brukte tid på å få musikken til å sveve, men fikk til slutt stående applaus.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!