Corinnas revansj

TALLINN (Dagbladet): Alle digger tyske Corinna May. Presse og andre artister står i kø for å få en flik av henne. Men det er ikke GP-låta som får alle til å elske den blonde kvinnen. Hun vinner sympati for sitt handikap. Corinna er nemlig blind.

Sammen med Estland, Storbritannia og Frankrike ligger det tyske EuroSong-bidraget høyest på bookmakerlistene.

Det vil ikke overraske meg om hun går til topps i morgen med «I Can't Live Without Music», som er et slags fengende GP-potpurri.

Sympatiflom

Låta er signert GP-veteranen Ralph Siegel , som har deltatt i 13 tyske finaler. Det er 20 år siden Siegler skrev sin første vinnermelodi, «Ein bisschen Frieden» med Nicole.

- Jeg er født blind og kan ikke se publikumet, men jeg føler og hører det, sier Corinna, som legger til at hun ikke kan leve uten musikk.

Corinna opplever fyrstelig mottakelse hvor hun enn er. I går omfavnet danske Malene henne og ønsket sin tyske motstander lykke til. Like etter kom de fem testosteronkameratene i det kypriotiske bandet Group One og klemte og koste.

Med så overveldende sympati her i Tallinn, hvor mye vil hun ikke få av stemmer når Europas tv-seere får bestemme i morgen...

EuroSong-feber

Corinna May er kampklar. I 1999 vant hun den tyske GP-finalen med «Hör den Kindern einfach zu», men ble deretter diskvalifisert. Det viste seg at låta var framført offentlig ved en tidligere anledning.

Året etter ble hun nummer to i GP-finalen på hjemmebane. I fjor deltok hun ikke, men i år er Corinna altså den største favoritten.

Det blåser en EuroSong-vind over Europa. Vi merker den bare ikke hjemme, fordi Norge ikke deltar. Over 900 journalister er akkreditert her i Tallinn, 300 av dem er tyske, 150 er spanske. Samme hvor du snur deg, er det noen som snakker dansk og svensk.

<B>SYMPATIBØLGE: Corinna May, som syner for Tyskland i Melodi Grand Prix, møter en flom av sympati fordi hun er blind. Her blir hun omringet av testosteronbombene i kypriotiske Group One.