Cornflakes - sultne igjen

Cornflakes var to år for seint ute da de kastet seg på grønsjbølgen i 1995. Da kanon-hiten «Care» var glemt, ble de vraket av plateselskapet. Men Halden-gutta ga seg ikke. Nå er de tilbake med ny «look» og norske tekster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Popdebutanter fra Østfold skal du ikke kødde for mye med,» skrev Dagbladet og ga debutplata en firer. Men det var nettopp det plateselskapet gjorde. - PolyGram hadde lovt at vi skulle få spille inn nytt album, men plutselig ville de ikke. Det var tungt, men det var vel en skole vi måtte gjennom. Vi har gitt oss faen på at vi skal bli proffe, sier Cornflakes, som nesten må finne seg i et comebackstempel når de nå gir ut sin andre plate.

Kårnfleiks på norsk

For etter et par tunge vintrer er Freddy Holm & co. tilbake. De har fått ny bassist, ny sveis og ny platekontrakt. Borte er midtskill og Seattle-slang. De tre Halden-guttene er overbeviste om at de kan nå ut til bredere publikum denne gangen. - Musikken er mer sofistikert. Tempoet skrudd ned. I stedet for å pakke låtene inn i masse støy, har vi fått et klarere lydbilde, sier den nye bassisten Espen Holtan. - Ikke minst, dere har gitt etter og begynt med norske tekster? - Det er ikke det at vi har begynt å synge på norsk . Warner signet oss for å gjøre en plate på norsk. Og for å være helt ærlig: de norske låtene våre er faktisk bedre enn de med engelsk tekst, innrømmer vokalist Freddy Holm. Etter at Cornflakes ga seg norsken i vold, er det ikke måte på hvor språkinteresserte de tre har blitt. Freddy er i ferd med å gjøre ordleting til en folkesport blant haldenserne. - Jeg har lyst til å prøve å gjøre noe av den samme greia som på engelsk. Der finnes det ordstammer som for eksempel fight, night, right... , sier han. - Norsk trenger ikke være bondsk. Det kan være ganske urbant, avbryter Espen, mens Freddy febrilsk leter etter norske erstatninger. Og det er neppe rimord som sloss, kloss og Moss han har i tankene. - Nei, det blir litt annerledes. Et ord som suger for eksempel, det slår an. «Suger» er også den treffende tittelmelodien til kortfilmen «Mellom min mors ben», som kommer på kino i løpet av mai.

«Blink» i mai

Cornflakes befinner seg i det hele tatt i de korte meldingers vold. Første singel kom i april og het «Vinner». Albumet som slippes 18. mai heter «Blink». Låta de en gang slo igjennom med het «Care», og Halden-gruppa sverger fortsatt til enstavelsesord. Men ikke når de snakker med pressen. Etter et lengre opphold i skyggenes dal har de vordende stjernene mye på hjertet. - Jeg merker at jeg får mye bedre respons fra publikum når jeg synger på norsk, sier Freddy fornøyd. - Så nå tar dere opp konkurransen med Søsterhjemmet og Postgirobygget? - Nei, de er studentband som har vokst opp med kassegitar og leirbål. - De låter likt hele bunten. Vi er ikke noe nytt Postgirobygg, vi er rocka og vi er langt mer massive, sier de tre.

HAR LÆRT LEKSA: - Vi er bare en guttegjeng som spiller sammen. Image og troverdighet må bygges opp over tid, sier Morten Sandmo (24), Freddy Holm (25) og Espen Holtan (22).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer