Coronatestet før Cruise-møte

Abid Raja (V) er på Nordvestlandet for å møte superstjerna Tom Cruise.

ACTIONHELT: Kulturminister Abid Raja ser fram til å møte Hollywood-skuespiller Tom Cruise. Som gave hadde Raja med «71 grader nord»-boka «Norges vakreste eventyr». Reporter: Christopher Pahle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ÅNDALSNES/OSLO (Dagbladet): Tirsdag kan bli en særegen dag på jobb for kulturminister Abid Raja (V).

Statsråden har nemlig tatt toget til Romsdalen for å besøke «Mission Impossible»-innspillingen med base i Åndalsnes. Der håper Raja å få møte Tom Cruise, men det er ikke sikkert at det blir noe av, forteller kulturministeren til Dagbladet tirsdag formiddag.

- Jeg vet ikke om vi får møtt ham. Vi har tatt en coronatest, og den må først vise at vi er friske, sier Raja, som i går ble transportert til en testcontainer. Der måtte han gjennom en «svært ubehagelig» seanse, sier han.

- Det er positivt at de holder seg til det strenge smitteregimet som var et av kriteriene for at de fikk lage film i Norge akkurat nå, sier Raja.

- Blir du skuffet om møtet avlyses?

- Ja, men det er flere faktorer som spiller inn. En ting er testen, den må være negativ. Samtidig er det ikke sikkert det blir filming i dag på grunn av regnværet. Vi tar det litt som det kommer. Forhåpentligvis får vi sett noe.

Vil at Norge krediteres

Raja er invitert på settbesøk for å se hvordan en storskala filminnspilling fungerer. Ifølge statsråden ønsker han å prate filmpolitikk med Cruise, som legger igjen 200 millioner kroner her til lands i løpet av august og september. Innspillingen mottar 50 millioner kroner i støtte gjennom insentivordningen for film.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer