Corto Maltese revolusjonerte tegneserienes verden

En tvilsom gentleman i Venezia, skriver Jon Rognlien.

Scene fra Corto i Venezia. Alle illustrasjoner: Gjengitt med tillatelse fra Minuskel forlag.
Scene fra Corto i Venezia. Alle illustrasjoner: Gjengitt med tillatelse fra Minuskel forlag.Vis mer

Nå kommer hele serien på nytt i praktutgaver på norsk. Her er historien om Corto Malteses evige appell og om serieskaperen Hugo Pratts mangfoldige verden.

Første gang Corto Maltese dukker opp, ser vi ham korsfestet til en tømmerflåte ute på det stormende havet. Vi får aldri vite hvordan han kom dit, og de mange eventyrene han blandes inn igjennom 29 historier som bærer hans navn, gir sparsomme opplysninger om hvem han egentlig er.

Skarp siluett

Han er en skarp silhuett, et drømmeaktig ikon og en hvem som helst. En skikkelse vi kan ta til oss, selv om avstanden er stor.

Med den karakteristiske sjømannslua, ringen i øret, den mørke jakka og de elegante hvite slengbuksene, beveger Corto seg ubesværet rundt i verden på begynnelsen av 1900-tallet. Han reiser i Sør-Amerika, i Det fjerne østen, rundt Afrikas horn og i de gammelkeltiske områdene. Han flakker omkring i Venezia og tolker hemmelige tegn og innfløkte gåter.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.