Costa del Star

Nikka Costa (28) er en av årets nye store stemmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Domenica «Nikka» Costa er datteren av den avdøde plateprodusenten og arrangøren Don Costa, kjent som mannen bak spakene på 50-tallsinnspillinger med Dinah Washington og Frank Sinatra. Sinatra selv var Nikkas gudfar. Hun var sju da hun spilte inn sin første plate. Som åtteåring varmet hun opp for The Police i Chile med et par hundre tusen tilskuere til stede.

Hes soulstemme

Først nå, 20 år etter, kommer Costas reelle debutalbum, gitt ut på D'Angelos Cheeba Sound-label. Nikka beveger seg i en mer mainstream pop-retning, men tilsetter markante farger med sin femme fatale-raspende, hese soulstemme som hun drar i mange retninger, et smart, funky sound med klare r&b-influenser og rock-koloritt når det trengs.

Costas stemme har en umiddelbar råhet og en sexy dybde som gir plata både stort hitpotensial og holdbarhet. I tillegg til sensualiteten har Costa også en trynetøff og beleven kvalitet, og ikke minst en glød som både favoriserer de dramafylte låtene og de mer poetiske øyeblikkene.

«Everybody...» er også et låtsterkt album. Åpningslåta «Like a Feather» har en butt, funky og mjauende sjarm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer