Costa del Star

Nikka Costa (28) er en av årets nye store stemmer.

Domenica «Nikka» Costa er datteren av den avdøde plateprodusenten og arrangøren Don Costa, kjent som mannen bak spakene på 50-tallsinnspillinger med Dinah Washington og Frank Sinatra. Sinatra selv var Nikkas gudfar. Hun var sju da hun spilte inn sin første plate. Som åtteåring varmet hun opp for The Police i Chile med et par hundre tusen tilskuere til stede.

Hes soulstemme

Først nå, 20 år etter, kommer Costas reelle debutalbum, gitt ut på D'Angelos Cheeba Sound-label. Nikka beveger seg i en mer mainstream pop-retning, men tilsetter markante farger med sin femme fatale-raspende, hese soulstemme som hun drar i mange retninger, et smart, funky sound med klare r&b-influenser og rock-koloritt når det trengs.

Costas stemme har en umiddelbar råhet og en sexy dybde som gir plata både stort hitpotensial og holdbarhet. I tillegg til sensualiteten har Costa også en trynetøff og beleven kvalitet, og ikke minst en glød som både favoriserer de dramafylte låtene og de mer poetiske øyeblikkene.

«Everybody...» er også et låtsterkt album. Åpningslåta «Like a Feather» har en butt, funky og mjauende sjarm.

Andre låter med singelpotensial er den alvorlige og øsende «So I Have For You», den klagende og psykedeliske «Tug of War» og den mjuke og livsbejaende klappevinneren som er tittellåta. Aretha Franklin synger Sheryl Crow-låter på en løs studiojam hjemme hos Lenny Kravitz rundt 1989... noe sånt.

Blir stjerne

Costa og hennes produsenter evner å inkorporere hiphopbeats, jazzinstrumentering og bluesfarge inn i det som er en finjustert pop, r&b og rock-hybrid.

Innimellom resulterer higen etter listesuksess i at plata får et anstrøk av flink streithet over seg. Costa er noe mye mer enn en velprodusert artist. Stemmekraften hennes alene er garanti god nok for framtidig stjernestatus.