Costello lever (og Elvis også)

Elvis Costello rocker igjen etter å ha jobbet som produsent og laget ballademusikk sammen med blant andre Anne Sofie von Otter og Burt Bacharach. Dagbladet traff Costello i Dublin, og var på Elvis-konsert i London.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DUBLIN/LONDON (Dagbladet): Elvis Costello liker de burleske historiene når han skriver tekster. Han titter på tekst-tv når vi treffer ham på en hotellsuite i Dublin. Her i den irske hovedstaden, langt fra Las Vegas, har London-fødte Declan Patrick McManus bodd de siste tolv åra sammen med kona:

- Hun elsker Karasjok, vinden og lyset der oppe, sier Costello og hilser med venstre hånd.

Mens Elvis Presley puttet i seg det meste før han døde i 1977, sluttet vår mann Elvis å drikke for seks år siden. Men han har aldri mistet appetitten for fotballklubben Liverpool.

- Jeg må bare få med meg det siste om Liverpool på tekst-tv, sier han og ber oss sitte ned med ryggen til vinduet. Utenfor hotellets tunge gardiner skimtes Atlanterhavet...gamle bølger i kjølvannet av Costello (morens etternavn). Han fikk gjennombruddet under bølgen som på godt norsk heter new wave: «This Year's Model» med Elvis Costello & The Attractions fra 1978 - utgitt året etter solodebuten «My Aim Is True».

- Når fikk du din musikalske oppvåkning?

- Musikk var det alltid rundt meg da jeg vokste opp. Begge mine foreldre jobbet med musikk, moren min innen skolen og faren min på forskjellige typer klubber. Bestefar var også musiker. Så det var helt naturlig for meg at lydene i huset var storband, jazz og gospel. Da jeg var cirka ni år gammel begynte jeg å velge min egen musikk. Det var først og fremst The Beatles, så The Kinks og The Who og alt det andre som etter hvert kom av rikt musikkbrygg på 60-tallet, sier Costello - som var medlem i fanklubben til The Beatles.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer